Hasartmänguraha jagus nii naistele kui jõulumaale

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Hasartmängumaksu nõukogu jaotas oktoobris üheksa Järvamaa kavandi vahel 11 111 eurot, enamik rahast läks Järva naiste varjupaigale, ajakeskusele Wittenstein ja Koigi spordiklubile.

Hasartmängumaksu nõukogu liige Kaia Iva andis teada, et maakonnast esitati 15 taotlust, mida on täpselt sama palju kui kuu varem. Enim oli spordi- (4) ja haridusvaldkonna (6) kavandeid.

Üle poole Järvamaale jagunud toetussummast ehk 6000 eurot sai Järva naiste varjupaik oma tegevuse jätkamiseks.
Ajakeskus Wittenstein pälvis 1500 eurot kavandi «Jõulud Wittensteini moodi» tarvis. Sihtasutuse juhatuse liige Ants Hiiemaa sõnas, et 3.–22. detsembrini tegutseb nii ajakeskuses kui ka selle ümber jõulumaa, kus on tegevust kõigile alates lasteaialastest kuni täiskasvanuteni välja.

Hiiemaa lausus, et ajakeskuses on siis töötubasid ja tegevusi, mis tutvustavad erinevate asjastute kombeid ja tavasid. Näiteks muinasaja korrusel saab kuulda pööripäevast, ristiusu kujunemist käsitleval korrusel on töötuba, kus on võimalik valmistada jõulukinke, kuningate ajastu korrusel on põhirõhk eesti keelel ja trükisõnal, näiteks saab sulega kirjutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles