Kodutütred kogusid loomaaiale tõrusid

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi Kodutütarde rühma Paepiigad liikmed Birgit Suurorg (vasakult), Heli Hiiemäe ja Andriana Lomakina imestavad Kaitseliidu Järva maleva staabis, kui palju tammetõrusid on nad suutnud üheskoos loomadele korjata.
Paide gümnaasiumi Kodutütarde rühma Paepiigad liikmed Birgit Suurorg (vasakult), Heli Hiiemäe ja Andriana Lomakina imestavad Kaitseliidu Järva maleva staabis, kui palju tammetõrusid on nad suutnud üheskoos loomadele korjata. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kodutütarde Järva ringkonnavanema algatusel korjasid organisatsiooni liikmed üle Eesti Tallinna loomaaia asukatele tammetõrusid. Järvamaa kodutütarde panus on ligi 300 kilogrammi.

Üleeile hakkas lõpuks selguma, millise tulemusega võib ligi poolteist kuud kestnud üle-eestiline tammetõrude kogumise kampaania Järvamaal lõppeda.
Kaitseliidu Järva maleva staabis oli kümmekond 25–27kilogrammist kotti, kuid paar rühma polnud veel oma saaki ära toonud.
Saak ületas ootusi
Kodutütarde Järva ringkonnavanem Siiri Sitska lausus, et koguse järgi võib öelda, et kodutütred tulid algatusega hästi kaasa. «Alguses arvasime, et kui iga ringkond korjab ühe kartulikoti täis, siis on ka äge, kuid on ju selgelt näha, et neid tuli rohkem,» ütles ta.
Sitska märkis, et tõrusid kogusid lapsed nii iseseisvalt kui ka ühisüritustel, näiteks laagris. Kampaania nakatas ka kodutütarde koolikaaslasi ja noorkotkaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles