Saara kirjastus kogub välisturgudel tuntust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalalõpul Tallinnas Saku suurhallis peetud mardilaadal pakkusid Saara kirjastuse ekspordijuht Katrin Vreimann (vasakul) ja õppekirjanduse metoodik Anu Pink lisaks värskele kakskeelsele «Haapsalu rätile» ka ingliskeelset varianti raamatust «Meite Muhu mustrid».
Eelmisel nädalalõpul Tallinnas Saku suurhallis peetud mardilaadal pakkusid Saara kirjastuse ekspordijuht Katrin Vreimann (vasakul) ja õppekirjanduse metoodik Anu Pink lisaks värskele kakskeelsele «Haapsalu rätile» ka ingliskeelset varianti raamatust «Meite Muhu mustrid». Foto: Anneli Kenk

Kodumaiste käsitöö­trükiste kirjastaja, Türil tegutsev Saara kirjastus kogub tuntust välisriikides, viiendiku osaühingu Saarakiri toodetest müüvad käsitööpoed Ameerikas, Jaapanis ja Euroopa riikides.

Londonis või Amsterdamis mõnda käsitöötarvikute poodi sisse astuv järvalane võib üllatusena sealt eest leida midagi kodukandist.
Saara kirjastuse mahukad ja kaunid käsitööraamatud on avastanud ja endale nõudnud käsitöötarvikute ja -raamatute müüjad Ameerikas, Jaapanis, Inglismaal, Saksamaal, Hollandis, Austrias, Itaalias, Norras, Taanis, rääkimata Soomest ja Rootsist.


USAs oli eelmise aasta algul ühe suurima käsitööraamatute edasimüüja Unicorn Books & Crafts 50 enim müüdud raamatute pingereas Saara kirjastuse ingliskeelne Haapsalu salli tutvustav «The Haapsalu Shawl» esikohal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles