Paide sai 36 miljonit omalaadse ajamasina tegemiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on esimest Eesti Vabariiki tutvustav näitus Paide vallitornis, mis valmis pilootprojekti raames.
Pildil on esimest Eesti Vabariiki tutvustav näitus Paide vallitornis, mis valmis pilootprojekti raames. Foto: Paide Linnavalitsus

Täna otsustas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetada 36 miljoni krooniga Paide projekti rajada kohalikku vallitorni ajakeskus, kuhu on plaanitud ka omalaadne ajamasin.


Projekti kohaselt korrastatakse Paide vallimägi ning rajatakse vallitorni atraktiivne külastuskeskus, kus torni igal korrusel oleks eksponeeritud erinev etapp Eesti ajaloost, mida ühendaks ajamasina rolli täitev lift, teatas Paide linnavalitsus.

Paide linnavalitsuse projektide koordinaatori Tiina Larveni sõnul rajatakse vallitorni ajakeskusesse muinasaega, orduaega, kuningate aega, tsaaride aega, Eesti aega, okupatsioonide aega, taasiseseisvumise ning Euroopa liidu ajastut kujutavad ekspositsioonid, mis koos interaktiivsete lahendustega annaksid külastajatele võimaluse saada ülevaade erinevatest ajastutest.

Lisaks vallitorni üheksa korruse renoveerimisele korrastatakse ka Paide vallimägi koos laululavaga, rajatakse kõnniteed, uus valgustus, parkla ning laste mänguväljakud.

«Paide Vallimäe ajakeskus peaks kujunema mitte ainult Kesk-Eestis vaid kogu riigis tuntud ning tähtsaks külastuskeskuseks,» ütles Paide linnapea Kersti Sarapuu.

Projekti kogumaksumus on ligi 42 miljonit krooni, millest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse eraldatud toetussumma on 36 miljonit krooni. Paide linna omaosalus projektis on ligi 6,4 miljonit krooni. Ligi kaks aastat kestvad ehitustööd peaksid algama juba 2009. aasta esimesel poolel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles