Päev koera ja relvaga metsas paneb naiste silmad särama

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türil elav Aili Pärtel-Beljaev haarab nii tihti kui võimalik isa kingitud püssi, jahikoer Miisu ning sõidab Raplamaale, et nautida metsas kõndimist. «Kui sellele järgneb jahisaak, on väga hea,» sõnab ta.
Türil elav Aili Pärtel-Beljaev haarab nii tihti kui võimalik isa kingitud püssi, jahikoer Miisu ning sõidab Raplamaale, et nautida metsas kõndimist. «Kui sellele järgneb jahisaak, on väga hea,» sõnab ta. Foto: Erakogu

Kairi Reinvart ja Aili Pärtel-Beljaev on loodusfännid ja loomasõbrad nagu paljud teisedki, kuid leidub vähe naisi, kelle adrenaliinitase tõuseb, kui püssiga tuleb sihikule võtta uluk ning otsustada elu ja surma üle.

Üle-eelmisel neljapäeval kiirustas Kairi Reinvart pärast intervjuud koju, sest abikaasal olid õhtuks plaanid...istuda kahekesi kuuvalguse paistel...
Ei, mitte rõdul ega ilusa vaatega restoranis, vaid keset karget sügisõhtust metsa jahipukis, seltsiks paar püssi, kõrvulukustav vaikus ja ootus, et ehk õnnestub tabada siga.
Paar aastat tagasi jahitunnistuse saanud ja Türi vallas Põikva kandis vanavanemate kodu lähedal jahil käivat Kairit võib kohata metsas sageli. Vähemalt igal nädalavahetusel, suvel rohkemgi.
Ka Türil elav Aili Pärtel-Beljaev võtab praegusel põdrajahihooajal vähemalt igal nädalavahetusel oma jahikoera Miisu ning seab sammud Raplamaale vanematekoju, mille metsad on ta risti ja põiki läbi käinud. Tema on Valgu jahiseltsi liige, jahitunnistus on tal taskus olnud seitse aastat.
 

TEAVE

• Riikliku andmebaasi järgi on Eestis 14 900 jahimeest, neist 237 on naised.
• Järvamaal on jahimehi 600, kaheksa jahinaist on märkinud oma elukohaks Järvamaa, kuid see ei pruugi tähendada, et nad kuuluvad ka maakonna jahindusorganisatsiooni.

Allikas: Eesti jahimeeste selts

Copy

Märksõnad

Tagasi üles