Järva vallal valmis oma nutirakendus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon
Nutitelefon Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Tänasest saab alla laadida uue nutirakenduse, Järva valla äpi, mis esimesena Eestis annab võimaluse suhelda vahetult ja mugavalt oma koduomavalitsusega. Äpis on võimalik vaadata uudiseid ja tutvuda üritustega ning teha toiminguid ilma vallamajja minemata omale sobival ajal. Samuti saab elanikke teavitada  toimingutest ja erakorralistest sündmustest.  

Haldusreformi käigus ühines seitse omavalitsust Järva vallaks. Järva valla äpp on loodud selleks, et inimestel oleks lihtsam uue vallaga suhelda.

Järva vallavanem Rait Pihelgas ütles, et äppi on omavalitsusele tarvis selleks, et info liikumine oleks operatiivne ning kõik vallaga seotud inimesed ja organisatsioonid oleksid ühises inforuumis. „Äpi kaudu saab küsida infot, esitada vabas vormis taotlusi ja teistel teemadel vallavalitsusega vahetult suhelda. See on vald sinu taskus, mille kaudu saame inimestelt ka tagasisidet, sest äpp annab omavalitsusele võimaluse teha küsitlusi mugavalt ja personaalselt,“ selgitas Pihelgas. 

Pihelgas märkis veel, et äpp võimaldab teavitada eraldi piirkondi, saata sihtrühmadele vaid neile olulist infot. „Näiteks kui ühes Järva valla alevis on soojakatkestus, saame  äpi kaudu sellest teavitada just selle alevi inimesi,“ ütles ta.

Järva vallavanem Rait Pihelgas ütles, et äppi on omavalitsusele tarvis selleks, et info liikumine oleks operatiivne ning kõik vallaga seotud inimesed ja organisatsioonid oleksid ühises inforuumis.

Pihelgas lisas, et Järva valla äpi võivad alla laadida kõik need, kes tunnevad huvi Järva valla vastu.

Oma äppi hakkas Järva vallavalitsus arendama tänavu märtsis, valla koostööpartner on Soome firma Future Dialog OY ja selle tegevjuht Erno Launo.

Future Dialog alustas rakendusega Soomes, kus seda saab alla laadida alates 2016. aasta kevadest. Tänavuse juuli statistika näitas, et ühes kuus oli keskmiselt 2000 Future Dialogi rakenduse allalaadimist. 

Juunis hakkas Järva valla ametnikest ja elanikest koosnev katserühm Järva valla äppi proovima. „Oleme kõrvaldanud  puudused ja täiendanud ning muutnud äpi kasutajale kohasemaks ja mugavamaks,“ selgitas Järva valla avalike suhete peaspetsialist Maarja Kauge. 

Järva valla äppi alla laadida on lihtne, kui omad nutiseadet. Kui äpp on sinu seadmes ja profiil täidetud, saad vaadata kiiresti uudiseid, tutvuda infoga ning saata tagasisidet ja teatada probleemist just seal, kus sa soovid.

Järva valla äpi saad alla laadida siit, IOSile ja Androidile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles