Tunne ajalugu: seeneline tassis leitud raketi linna

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oletatav ala Eesti kohal, kus kogemata lendu läinud rakett võis lennata.
Oletatav ala Eesti kohal, kus kogemata lendu läinud rakett võis lennata. Foto: Artur Kuus / Rannar Raba

Ilmselgelt kõik mäletavad augustikuist intsidenti raketiga (hävitaja Eurofighter lasi õhuharjutusalal eksikombel välja õhk-õhk tüüpi raketi, raketti, mis võis kukkuda Järvamaa äärealale, pole aga siiani leitud). See ei ole esimene kord, mil Järvamaal inimestel rakettidega tegemist on tulnud teha. Kümme aastat tagasi, 2008. aasta sügisel tõi seeneline metsast leitud lahingraketi Paidesse päästekomandosse, seades sellega ohtu nii enda kui ka päästetöötajad.

Päästeameti pressiesindaja Rain Porsi ütlust mööda leidis seeneline Nõukogude päritolu 57millimeetrise kaliibriga raketi Paide lähedalt metsast ning otsustas ohtliku lõhkekeha Paide päästekomandosse viia.

Kui seeneline raketiga komandosse jõudis, teavitati leiust otsekohe demineerijaid. Seejärel võtsid spetsialistid lõhkekeha oma hoole alla ja tegid selle kahjutuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles