EV100 juubelimatkad kutsuvad septembris metsa sügisande korjama

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenikunno raba.
Meenikunno raba. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Septembris on EV100 juubelimatkade fookuses retked Eesti metsadesse ja rabadesse. Eesti Vabariigi juubeliaastal kutsub matkasari avastama erinevaid paiku üle Eesti. 

 

Riigikantselei Eesti Vabariik 100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul pakub saabunud sügis hulgaliselt võimalusi Eesti looduse nautimiseks. „Sajandi suvi on küll läbi, aga mitmekülgsed EV100 juubelimatkad motiveerivad ka jahedamaks muutuvate ilmadega õue minema ja ennast aktiivsena hoidma,“ lisas Soe.

„Sügise saabumine on rõõmustav, sest metsades on tänu soojadele vihmahoogudele leida seeni ja marju,“ ütles Eesti Matkaliidu president Ingrid Kuligina. „Septembrikuu matkadest on ülipopulaarseks osutunud seenematkad koos mükoloogiga juba täitunud, kuid kindlasti tasub osaleda räätsa- ja rabamatkadel, kust saab samuti jõhvikaid ja seeni kaasa korjata,“ julgustas Kuligina.

Alates aprillist toimuvad juubeliaasta jooksul matkad vooluveekogudel, looduskaitse- ja seiklusmatkad, avavete- ja pärimusmatkad, ratta- ja tõukerattamatkad, loodusvaatlus- ja korilusmatkadel, rabamatkad, auto- ja motomatkad ning tõukekelkude ja uisumatkad. Augustis avas kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks oma matkarajad Riigimetsa Majandamise Keskus. 

Sügise saabumine on rõõmustav, sest metsades on tänu soojadele vihmahoogudele leida seeni ja marju.

EV100 juubelimatkade sarja korraldavad Eesti Matkaliit, Riigikantselei EV100 korraldustoimkond ja Riigimetsa Majandamise Keskus. 

Registreerimine ja lisainfo EV100 juubelimatkade kohta www.EV100.ee/juubelimatkad 

Valik septembris toimuvatest EV100 juubelimatkadest:

·         23. september – Kanuu- ja räästamatk Järva-Madisel

·         30. september – Räätsamatk Tammsaare radadel Koitjärve rabas; Kodru raba räätsadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles