Jaak Madison kogub Krimmi eestlaste maja remondiks raha annetajate abil

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti konservatiivse rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Jaak Madison, kes plaanis suvel Venemaa poolt okupeeritud Krimmi külastada, et toimetada sinna kohalike eestlaste klubihoone remondiks raha, algatas korjanduse ühisrahastamise platvormil Hooandja ning samas peab võimalikuiks, et ta ise Krimmi ei sõidagi.

"Kui kahenädalase Hooandjas raha kogumisega on vajalik summa koos, siis oktoobri algul on kogumise algatajal võimalus toimetada toetussumma sealse kogukonnani. Kas see leiab aset isikliku Krimmi külastusega või kellegi vahendusel, sõltub väga palju poliitiliselt olukorrast ja Ukraina heatahtlikkusest kaasa aidata ning luba väljastada Krimmi külastamiseks," kirjutas Madison Hooandjas.

Madison on teiste poliitikute poolt tugevat kriitikat pälvinud plaani Krimmi külastada kaks korda edasi lükanud. Algselt plaanis ta Krimmi külastada 25. augustil, kui seal toimus eesti kultuuripäev, kuid augusti algul ütles ta BNS-ile, et lükkab reisi vähemalt kuu edasi. Augusti lõpus käis Madison riigikogu Hiina sõprusrühmaga nädal aega Hiinas ning septembri algul osales riigikogus uue istungjärgu avaistungil, mistõttu ta Krimmi ei sõitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles