Vargamäel saab õppida Järvamaa mardi- ja kadrikombeid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aakre küla kadripäev.
Aakre küla kadripäev. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Homme, 18. septembril algusega kell 11.00 toimub A.H. Tammsaare muuseumis Vargamäel praktiline loeng ja koolitus "Järvamaa mardi- ja kadrikombed“.

 

Koolitus toimub rahvusvahelise maskeerimis- ja sanditamiskombestiku festivali "Hakkame santima" raames, mille kulminatsiooniks on 09. novembril toimuv üle-eestiline mardisandijooksmine.

Üle-eestilist mardisandijooksmist „Hakkame santima“ veab eest Eesti Folkloorinõukogu koos  Rahvakultuuri Keskusega ning see on osa Euroopa Kultuuripärandi aasta sündmustest ning ellu kutsutud selleks, et säiliksid meie enda mitmekesised sanditamistraditsioonid perede, noorte ja teiste inimeste elavas kasutuses.

18. septembril toimuvat koolitust viib läbi pärimusekspert ja - koolitaja Ene Lukka-Jegikjan. Koolituse osalustasu on 3€. Koolitus on avatud kõigile sanditamiskombestikust huvitatutele. Koolitaja palub osalejatel võimalusel võtta  kaasa Eesti rahvakalendri VI köide.

Koolitust toetab Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp.

Lisaks mardisandi jooksmisele  toimub „Hakkame santima“ raames veel hulgaliselt põnevaid koolitusi, rahvusvaheline sanditamiskombestiku konverents, saab näha põnevaid, oma maa sanditamiskombestikku tutvustavaid väliskollektiive ja palju muud.

Vaata lisainfot festivali kohta kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles