EV100 algatus „Igal lapsel pill“ paneb Eesti rahvusvahelisel muusikapäeval kõlama

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noodid. Foto on illustreeriv.
Noodid. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

1. oktoobril on kõikjal Eestis EV100 algatuse „Igal lapsel oma pill“ kontserdid, mis tähistavad suurima muusikalise juubelikingituse finaali. Üle 60 rahvusvahelise muusikapäeva eriprogrammi kuuluval kontserdil mängivad lapsed ja noored algatuse vahendusel saadud pillidel.

 

„EV100 kingitusega „Igal lapsel oma pill“ on antud suur panus Eesti muusikakultuuri tulevikku,“ ütles  riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. „Juubeliperioodil on uued pillid jõudnud 413 õppeasutusse üle Eesti ning innustanud tuhandeid noori muusikahuvilisi, kellest igaühes võib peituda Eesti muusika tulevikutalent.“

Algatuse „Igal lapsel oma pill“ projektijuhi Allan Tamme sõnul panevad rahvusvahelisel muusikapäeval „Igal lapsel oma pill“ korraldatavad kontserdid suurkingitusele kõlava punkti. „Lõppakord tuleb võimas, sest noored on saanud usinasti uutel kitarridel, jembe'del, viiulitel ning teistel pillidel kontsertideks harjutada,“ lausus Tamme.

„Igal lapsel oma pill“ kontsertide eriprogramm toob 1. oktoobril suure publiku ette oma pilli mängivad lapsed ja noored muusikakoolidest, pillistuudiotest, kultuuri- ja noortekeskustest, koolidest, noorteorkestritest ning lasteaedadest. Üle 60 tasuta kontserdi on tulemas Eesti eri paigus.

Algatuse „Igal lapsel oma pill“ projektijuhi Allan Tamme sõnul panevad rahvusvahelisel muusikapäeval toimuvad „Igal lapsel oma pill“ kontserdid suurkingitusele kõlava punkti.

Rahvusvahelise muusikapäeva eriprogrammi „Igal lapsel oma pill“ kontserdid leiab EV100 veebilehelt www.ev100.ee/et/igal-lapsel-oma-pill-rahvusvahelisel-muusikapaeval ja rahvusvahelise muusikapäeva kodulehelt http://xn--muusikapev-x5a.ee/testerino-2/ .

Aastatel 2015–2018 on Eesti Vabariik 100 algatusega „Igal lapsel oma pill“ instrumentide soetamiseks suunatud kokku 1,8 miljonit eurot, mis on 413 õppeasutusse üle Eesti toonud ligi 3000 uue muusikainstrumendi.

Kõige rohkem said asutused kandleid (287), jembe'sid (268), ksülofone (133), kõlaplaate (115) ja viiuleid (111). Samuti soetati klavereid (79), timpaneid (25), saksofone (62) ja palju teisi kõrge kvaliteediga pille, mida mängitakse orkestrites, (rahvamuusika)ansamblites, bändides ja ka soolopillina.

EV100 ühiskingituse „Igal lapsel oma pill“ eestvedajad on muusikakoolide liit, puhkpillimuusika ühing, pärimusmuusika keskus, rütmimuusika hariduse liit, sümfooniaorkestrite liit ja riigikantselei EV100 korraldustoimkond.   

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähim teave juubelisündmuste kohta www.EV100.ee.

Kava!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles