Tallinna Swedbanki töötajad aitasid seltsimaja klantsida

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Swedbanki töötajad küürivad Taikse seltsimaja suuri aknaid rõõmuga, sest see töö on täiesti erinev sellest, mida nad igapäevaselt oma Rävala kontoris teevad.
Tallinna Swedbanki töötajad küürivad Taikse seltsimaja suuri aknaid rõõmuga, sest see töö on täiesti erinev sellest, mida nad igapäevaselt oma Rävala kontoris teevad. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja
  • Igapäevaselt rahaasjades nõu andvad inimesed haarasid lapid ja mopid
  • Teistmoodi töö liidab kollektiivi
  • Abikäed kulusid seltsimaja kordategemisel marjaks ära

Eile varahommikul istusid Tallinna Swedbanki Rävala finantskeskuse töötajad kahte autosse ja ühe mootorratta selga ning sõitsid Järvamaale Taiksesse seltsimaja koristama, et vabatahtlikuna Eesti külaelu edendada.

Pangarahvas ei pidanud paljuks aknaid ja põrandaid pesta, toole puhastada ja seinu pahteldada.

Kõik tööd, mis nad ette võtsid, olid jõukohased ja erinesid nende igapäevatööst 180 kraadi. «Oleme erakliendihaldurid ning nõustame iga päev inimesi finantseerimise, investeerimise ja kindlustuse teemadel,» ütles finantskeskuse juht Mari Sadrak.

Ta märkis, et töörühmas on 11 inimest, kes kõik võtsid väljasõidu Tallinnast Taiksesse ette rõõmuga.

«Väljasõit oli hea mõte. Selle käigus õpime oma kolleege paremini tundma, räägime asjadest, millest ehk töö juures ei räägiks, ning vaieldamatult tekib koos toimetades hea meeskonnatunne,» lausus Irina Tuvi.

Juba sõit ise tekitas tallinlastes palju elevust. Nad nägid pikal teel päiksetõusu ja uduloori ning hingasid kohale jõudes kopsud mõnusat maaõhku täis. «Varem oleme vabatahtlikuks käinud põhiliselt Tallinnas. Tahtsime, et sellisest toredast ettevõtmisest oleks kasu ka kaugemal, ja seepärast otsisime nimme võimalust tulla pealinnast välja,» selgitas Sadrak.

Et Taikse külaseltsi juhatuse liige Kristina Gudinas on Swedbankis töötanud ning tema innukat tegutsemist külaelule vungi juurde andmisel on endised kolleegid märganud, sündiski kokkulepe, et enne suurt põrandapidu annavad vabatahtlikud oma töökäed saali ja abiruumide koristuseks.

Mari Sadrak märkis, et üks tema kaaslastest pole kuus aastat pidanud kodus aknaid pesema, sest seda teeb tavaliselt abikaasa. «Nüüd oli hea võimalus töö meelde tuletada,» sõnas ta.

Konti ei murdnud ka administraatori ruumi pahteldus ja toolide sügavpuhastus. Kõige lõpuks võetakse veel ette seltsimaja uus põrand, et külarahvas saaks laupäeval rahumeeli jalga keerutada.

Swedbanki erakliendihaldur Irina Tuvi sõnas, et nad on käinud Tallinnas Kadrioru pargis Jaapani aeda riisumas, korraldanud lastele üritusi, aidanud lasterikkaid peresid ja kasutanud oma töökaid käsi veel mitmel muul moel. «Väljasõit oli hea mõte. Selle käigus õpime oma kolleege paremini tundma, räägime asjadest, millest ehk töö juures ei räägiks, ning vaieldamatult tekib koos toimetades hea meeskonnatunne,» lausus Tuvi.

Mari Sadrak ütles kätt südamele pannes, et tööandja ei sunni neid, vaid see käib tõepoolest vabatahtlikkuse alusel. «Küll tagab firma selle, et heategevuseks kasutatud vaba päev on tasustatud ja seda ei pea keegi ette ega järele tegema,» lisas ta.

Swedbank pakub Sadraku ütlust mööda kõikidele oma töötajatele kaks vaba päeva aastas, et tegeleda professionaalse ja meeskondliku vabatahtlikkusega – selleks, et edendada kogukondi oma teadmiste ja kogemustega. «Suvel käime vabatahtlikuks liikumise «Annetame aega» eesmärgil ja talvel koolides «Tagasi kooli» projekti kaudu,» täpsustas ta.

Heategusid on Swedbanki töötajad teinud sel moel juba kolm aastat ja selle aja jooksul korda saatnud üle 325 heateo, milles on osalenud üle 3100 inimese.

Taikse külaseltsi juhatuse liige Kristina Gudinas oli Tallinna pangatöötajate soovi üle seltsimaja korrastusele kaasa aidata väga rõõmus. «Oleks selliseid tegusaid ettevõtteid rohkem ja veel toredam, kui nad leiavad tee ka maale,» märkis ta.

Suurele hulgale inimestele töövahendite otsimine ja tööde kättejagamine võttis küll oma aja, kuid viimaks sai kõik joonele. «Aknapesuks oli kõik vajalik seltsimajas olemas, kuid toolide puhastuseks küsisime masina SOList ja pahtlid andis meile juba talguteks Tikkurila,» lausus ta.

Gudinas tutvustas pangainimestele Taikset omal mahlakal moel külana, kus elab rohkem lehmi kui inimesi. «No meie kohta ju öeldi kuskil, et siin elab 700 lehma, kuid inimesi on vaid 70,» sõnas ta.

Mõistagi tekitas see tallinlastes elevust, sest nad said aru, et on tulnud tõepoolest eheda külaelu keskele.

Peale töö pakkus Gudinas Swedbanki töötajatele väikese lõbusa fotosessiooni, mida tuli Taiksesse tegema professionaalne fotograaf Marit Mänd. «Ikka, et töö ja lõbu käiks käsikäes. Ega me saa siis heatahtlikke inimesi kohe tööga üle koormata,» lausus ta.

«Anname aega»

Mis see on?

2016. aasta sügisel lõi Swedbank koos Eesti tööandjate keskliiduga liikumise «Annetame aega», mis koondab teotahtelisi, uuendusmeelseid ja aktiivseid ettevõtteid, kes peavad oluliseks soodustada töötajate panustamist oma kogukondadesse vabatahtliku tegevuse kaudu.

Meeskondades peitub erisusel põhinev potentsiaal: kollektiivides on suur hulk erinevate oskuste, teadmiste ja aktiivsusega inimesi, kes üheskoos on suutelised välja pakkuma lahendusi probleemidele ning olema nõu ja jõuga abiks kohtades, kus seda kõige rohkem vaja on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles