Vabatahtlikud päästjad hakkavad G4S klientide tulekahjuteadetele sõitma

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad. Foto on illustratiivne.
Päästjad. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Turvaettevõte G4S alustab koostööd vabatahtlike päästjatega. See tähendab, et G4S kliendi suitsuanduri häiresignaali võivad turvatöötaja asemel kontrollima minna hoopis vabatahtlikud tuletõrjujad. Samuti saab G4Sist vabatahtlikke päästjaid ühendava katusorganisatsiooni Päästeliidu suurtoetaja, et päästjatel oleks paremad võimalused kogukonna turvalisuse parandamiseks.

 

Kui G4S kliendi suitsuandur edastab tulekahju häireteate, siis saadab turvaettevõtte juhtimiskeskus lähedalasuva patrulli puudumisel olukorda kontrollima vabatahtlikud päästjad, kellega on sõlmitud selleks vastav leping. Turvaettevõte hüvitab vabatahtlikele väljasõiduga tekkivad kulud.

Et täita päästeameti ette seatud sihti vähendada 2025. aastaks õnnetuste arvu ja kahjusid Eestis Põhjamaade tasemele, tuleb vabatahtlikul päästel oma haaret ühiskonnas veelgi laiendada. See eeldab järjest suuremaid investeeringuid.

 „Eestit saabki turvalisemaks muuta igaühe kaasabil. Siin on üle saja vabatahtliku päästeseltsi, kes hoiavad oma kogukonna turvalisust ja G4Sil paikneb üle Eesti 75 patrulli. Koostöös suudame kiiremat abi pakkuda järjest rohkematele inimestele ja seda ka hajaasustusega piirkondades,“ ütles G4S Eesti juhatuse liige ja valvedivisjoni direktor Villu Õun.

G4S tellitud turvalisusuuringust selgub, et peamiselt kardavad maamajade omanikud just tulekahju puhkemist. Samuti rõhutasid vastajad sellise lahenduse vajalikkust, kus suitsuandur edastaks häiresignaali ka turvaettevõtte juhtimiskeskusesse.

Sellest murest ajendatuna tuleb G4S turule uue suitsuanduriteenusega Nublu. Tegemist on suitsu- ja vinguanduriga, mis saadab häireteavituse turvaettevõtte juhtimiskeskusesse, kes saadab olukorda kontrollima patrulli või vabatahtlikud päästjad. 

„G4S pani aluse suurimale ohutusalasele koostööle Eestis, kus vabatahtlikud päästjad ja G4S-i turvatöötajad seisavad ühiselt selle eest, et Eesti oleks turvalisem," ütles Päästeliidu tegevjuht Kaido Taberland.

Et täita päästeameti ette seatud sihti vähendada 2025. aastaks õnnetuste arvu ja kahjusid Eestis Põhjamaade tasemele, tuleb vabatahtlikul päästel oma haaret ühiskonnas veelgi laiendada. See eeldab järjest suuremaid investeeringuid. 

„Päästeliit ei oota ainult riigi abi. Tahame Eestis juurutada Euroopas levinud tava, kus vabatahtlikku päästet toetavad ennekõike inimesed ja ettevõtted. Usun, et G4S on eeskujuks ka teistele ettevõtetele, kes võiksid kogukonna turvalisuse hoidjatele õla alla panna ja otsida koostöös kohti, kuidas kogukondade turvalisust parandada,“ lisas Taberland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles