Psühholoogid ja logopeedid soovivad palga sidumist arsti palgaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühholoog. Pilt on illustreeriv.
Psühholoog. Pilt on illustreeriv. Foto: Dmitriy Shironosov / PantherMedia / Dmitriy Shironosov

Psühholoogide liit, kliiniliste psühholoogide kutseliit ja logopeedide ühing tegid ettepaneku lisada tervishoiutöötajate kollektiivleppesse tervishoiu erispetsialisti mõiste ning viia nende palgatase kvalifikatsiooniga vastavusse.

Praegune tervishoiu erispetsialistide palgatase ei ole vastavuses tööturu vajadusega ega nende kutsekvalifikatsiooni tasemetega. Seetõttu taotlevad liidud tulenevalt ettevalmistuse tasemest ning tööturu olukorrast tervishoiu erispetsialistide töötasude alammäärade sidumist üldarsti töötasuga 90 protsendi ulatuses.

Ühingud on seisukohal, et tervishoiu erispetsialistid väärivad sarnaseid õigusi teiste tervishoiutöötajatega, sealhulgas erialase kvalifikatsiooni senisest täpsemat määratlemist ning on ootuspärane, et kollektiivlepe hõlmaks kõiki tervishoiuteenuse osutamisel osalevaid töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles