Linnaorkester mängib Paide keskväljakul äratusmuusikat

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkpill.
Puhkpill. Foto: Sander Ilvest

1. oktoobril tähistatakse rahvusvahelist muusikapäeva, millele panevad alguse EV100 algatuse „Igal lapsel oma pill“ äratuskontserdid. EV100 suurima muusikalise kingituse raames uued pillid saanud noored mängivad päikesetõusul kokku kaheksas Eesti paigas.

 

„Rahvusvaheline muusikapäev saab erilise alguse. Koos päikesetõusuga kõlavad üle Eesti „Igal lapsel oma pill“ äratuskontserdid,“ sõnas Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. „1. oktoobril võtame „Igal lapsel oma pill“ erikontsertidega kokku neli aastat kestnud EV100 algatuse. Lapsed üle Eesti on saanud ligi kolm tuhat pilli, nüüd on aeg neil kõlada lasta,“ lisas Rohumaa.

EV100 algatuse „Igal lapsel oma pill“ projekti juht Allan Tamme sõnas, et kuna päike tõuseb kõige varem Narvas, siis toimub just seal ka esimene „Igal lapsel oma pill“ äratuskontsert. „Narva Muusikakooli puhkpilliorkester hakkab Joaoru rannahoone ees juba kell 7.11 mängima, edasi liigub muusikaline äratus üle Eesti,“ selgitas Tamme. „Kes hommikul nii vara üles ei saa, sellel tasub kindlasti päeva jooksul enam kui kuutkümmend „Igal lapsel oma pill“ kontserti külastada,“ lisas Tamme.

1. oktoobril, rahvusvahelisel muusikapäeval toimuvad „Igal lapsel oma pill“ äratuskontserdid kaheksas paigas üle Eesti. Päeva alustatakse hümni mängimisega.

  • Kell 7.11 esineb Narvas Joaoru rannahoone ees Narva Muusikakooli puhkpilliorkester

  • Kell 7.17 esineb Tartus teater Vanemuise ees puhkpilliorkester Tamme

  • Kell 7.19 esineb Väike-Maarja keskväljakul Väike-Maarja puhkpilliorkester

  • Kell 7.20 esineb Põltsamaal linna keskväljakul Põltsamaa Ühisgümnaasiumi puhkpilliorkester

  • Kell 7.22 esineb Paides linna keskväljakul Paide linnaorkester

  • Kell 7.25 esinevad Tallinnas Pika Hermanni tornis trompetimängijad Tabasalust

  • Kell 7.26 esineb Pärnus Rüütli platsil Pärnu Muusikakooli puhkpilliorkester

  • Kell 7.32 esineb Hiiumaal Emmaste Põhikooli lipuväljakul Emmaste puhkpilliorkester

    Päeva jooksul toimub üle Eesti veel üle 60 „Igal lapsel oma pill“ erikontserdi. Rahvusvahelise muusikapäeva eriprogrammi kava leiab EV100 veebilehelt https://www.ev100.ee/et/igal-lapsel-oma-pill-rahvusvahelisel-muusikapaeval  ja rahvusvahelise muusikapäeva kodulehelt http://xn--muusikapev-x5a.ee/testerino-2/ .

    Aastatel 2015 - 2018 on Eesti Vabariik 100 algatusega „Igal lapsel oma pill“ instrumentide soetamiseks suunatud kokku 1,8 miljonit eurot, mis on 413 õppeasutusse üle Eesti toonud ligi 3000 uut muusikainstrumenti.

    EV100 ühiskingituse „Igal lapsel oma pill“ eestvedajad on Eesti Muusikakoolide Liit, Eesti Puhkpillimuusika Ühing, Eesti Pärimusmuusika Keskus, Eesti Rütmimuusika Hariduse Liit, Eesti Sümfooniaorkestrite Liit ja Riigikantselei EV100 korraldustoimkond.   

    2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta www.EV100.ee.

    Kommentaarid
    Copy
    Tagasi üles