Koolinoored selgitasid parimad tuletõrjespordis

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjesport Türil
Tuletõrjesport Türil Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türil toimusid üheksandad koolinoorte tuletõrjespordi mängud, kust võttis osa rekordarv noori üle Eesti. Võistlustele oli kohale tulnud 600 õpilast ning võisteldi kolmes vanuseklassis. Parimad selgitati IV, VIII ja XI klasside arvestuses.

 

Kõik vanuseklassid osalesid tuletõrje teatejooksul. Teise alana võistlesid neljandad klassid tuletõrjeolümpial ning VIII ja XI klassid mootorpumbaga hargnemises.

Lapsed said tutvuda tuletõrjujate töövahenditega, tuletõrjespordiga ning iga osaleja sai kogemuse võrra rikkamaks tule kustutamisel. Lisavõimalusena said paljud osalejad lihvida rattasõidu oskusi vigurrajal.

Võistlema olid sõitnud koolid Järvamaalt, Pärnumaalt, Raplamaalt, Võrumaalt, Viljandimaalt, Läänemaalt, Harjumaalt, Saaremaalt, Jõgevamaalt ning Tartumaalt. Lisaks võtsid mängudest osa rahvusvaheliste koolidena Tallinna Euroopa Kool ja Tallinna Soome Kool. Mängude peamiseks eesmärgiks on tutvustada tuletõrjesporti ning anda noortele eluks vajalikke teadmisi tuleohutusest ning päästetööst, tule kustutamisest ning meeskonnatöö olulisusest.

Mängud toimusid Päästeameti, Paide Vabatahtliku Tuletõrje Seltsi ja Eesti Tuletõrjespordi Liidu ühistööna. (JT)

TULEMUSED

IV klassid: I Kose-Uuemõisa Lasteaed-kool, II Vändra Gümnaasium, III Põltsamaa Ühisgümnaasium.

VIII klassid: I Orissaare Gümnaasium, II Paide Hammerbecki Põhikool, III Leisi Keskkool.

XI klassid: I Kilingi-Nõmme Gümnaasium, II Vändra Gümnaasium, III Põltsamaa Ühisgümnaasium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles