Populaarne noorte lõimumisprogramm ootab osalejaid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Archimedes kaart
SA Archimedes kaart Foto: Peeter Langovits

SA Archimedese noorteagentuuri programmi Noortekohtumised kolm tegevusaastat on koos tegutsemise ja -õppimise kaudu kokku viinud juba üle viie tuhande eri emakeelega Eesti koolinoore. See on üks edukamaid integratsiooniprojekte Eestis. Alanud on taotluste vastuvõtmine uute Noortekohtumiste korraldamiseks.  

 

„Programmi pilootaasta kohta läbi viidud uuring tõendab, et programmis osalemine soodustab avatust, sallivust ja positiivseid kontakte noorte vahel ning tõstab venekeelsete noorte riigikeeles suhtlemise julgust,“ lausub programmi eestvedaja Triin Ulla.

Ulla sõnul oodatakse noortekohtumisi korraldama nii eesti kui vene keelseid koole, et aidata kaasa erinevatest kultuuriruumidest pärit noorte omavahelisele suhtlemisele ja koos tegutsemisele.

Möödunud aastal toetati 44 noortekohtumise korraldamist 195 000 euroga ning käesoleval aastal on juba toetust leidnud 22 projekti-ideed. Vähemalt sama rohket osavõttu oodatakse ka aasta teises taotlusvoorus, mille taotlustähtaeg on 1. novembril.

Selleks, et taotleda edukalt toetust oma Noortekohtumise korraldamiseks, oodatakse noori koos meeskonnaga osa võtma noortekohtumiste projektikoolitusele Idee45, mis toimub 5.-7. oktoobril Peetri koolis.

Selleks, et taotleda edukalt toetust oma Noortekohtumise korraldamiseks, oodatakse noori koos meeskonnaga osa võtma noortekohtumiste projektikoolitusele Idee45, mis toimub 5.-7. oktoobril Peetri koolis.

Programmi Noortekohtumised eesmärgiks on läbi õppimiskogemuse ergutada Eestis elavate 11-18 aastaste erineva emakeelega noorte omavahelist suhtlemist, teineteisemõistmist ja arengut. Noortekohtumised viivad igal aastal 45-60 projekti raames kokku üle 1700 kõikjal Eestis elava erineva emakeelega noore Saaremaast Ida-Viruni.

Noortekohtumised kätkevad endast koostööprojekte väga paljudel erinevatel teemadel, mille idee töötavad välja ja viivad ellu noored ise, kuid mille juures on oluline roll mängida ka õpetajatel ja teistel noortega tegelevatel inimestel.

Noortekohtumiste elluviimist rahastatakse 205 000 euroga Hasartmängumaksu Nõukogu vahenditest Haridus – ja Teadusministeeriumi ning  Eesti Noorsootöö Keskuse toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles