Elu sunnib Järvamaa valdu liituma

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merle Must

Järvamaa arengustrateegia järgi on aastaks 2020 maakonnas kuni kolm omavalitsust ja sama palju gümnaasiume, praegu on neid vastavalt 12 ja kuus.

Möödunud nädalal «Järvamaa arengustrateegia 2012–2020» kehtestanud maavanem Tiina Oraste tunnistas, et maakonda ootavad ees suured muutused, sest elu sunnib need peale.


Omavalitsusi peaks Oraste meelest olema kuni kolm, mis tähendab, et võib olla ka üks või kaks. «Peame olema valmis ka muutusteks, võib-olla pole aastaks 2020 üks, kaks või kolm omavalitsust, vaid neid on  hoopis neli või viis,» lausus ta.


Oraste tunnistas, et arutas koos omavalitsusjuhtidega, kas tuleks strateegias ära märkida, millised on uued omavalitsused ja kuhu jäävad kolm gümnaasiumi, kuid nad loobusid, sest see on omavalitsuste  otsustada. «Arve tahtsin strateegiasse selle pärast, et see oleks võimalikult konkreetne ega jääks hambutuks,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles