Kaks meistrit toodavad Esnas kitsejuustu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Kaks Meistrit juhatuse liige Aita Mets kiidab värsket toorjuustu: «Röstsaial tükikese tomatiga – super!»
Osaühingu Kaks Meistrit juhatuse liige Aita Mets kiidab värsket toorjuustu: «Röstsaial tükikese tomatiga – super!» Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Osaühing Kaks Meistrit hakkab pärast paariaastast õppimist, plaanimist, lauda ja meierei ehitamist ning nädala eest tunnustuse saamist Esnas kitsepiimast toorjuustu tootma.

Esnasse on metsatuka taha 40hektarise karjamaa kõrvale kerkinud sada kitse mahutav laut ning Eesti esimene veterinaar- ja toiduameti tunnustatud kitsepiima töötlev väikemeierei.


Peened pealinna kohvikud on juba ootel: Kalamatsi meiereist hakkab kohe-kohe saama eestimaist värsket õrna tekstuuriga õhulist toorjuustu.

Pärast aastapikkust katsetamist on Kaks Meistrit ehk Aita Mets ja Jaan Raudkivi-Laiman välja töötanud kaks kitsepiimajuustu retsepti. «Teeme happelise kalgendiga juuste, üks on klassikaline määritav toorjuust, teine kuubikutena soolvees, fetajuustust õrnem ja mahedam,» selgitas Mets. «Lisame kitsepiimale laabi, bakterikultuuri ja soola, laseme pärast pastöriseerimist hapneda ja tulemus on üllatavalt värske kergelt hapukas juust, mis sobib toidu kõrvale, salatisse, pirukatesse, kookidesse, röstsaiale koos tükikese tomatiga – super!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles