Rahvusooper Estonia kutsub koolinoori videojõulutervitusi looma

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia publik.
Rahvusooper Estonia publik. Foto: Harri Rospu / Estonia

Rahvusooper Estonia kuulutab välja koolinoorte videokonkursi „Rahvusooperi jõuluvideo“, kuhu oodatakse osalema koolinoori I–IX klassini. Parimad noored saavad  premeeritud kultuurireisiga Lätti või Soome.

 

Konkursi eesmärk on ärgitada noort koos sõbra, seltskonna või klassikaaslastega välja mõtlema ja valmistama lõbusas ning teatraalses võtmes jõuluteemalisi videoid, mida rahvusooper saab saata jõulutervituseks tuhandetele koostööpartneritele, kolleegidele, sõpradele ja klientidele. „Teeme sellist asja esimest korda. Tundub, et noortele meeldib mõelda visuaalses võtmes ja tegutseda nutiseadmetega. Loodetavasti meeldib neile ka teatris käia ja meie mõttega tullakse innukalt kaasa,“ rääkis teatrijuht Aivar Mäe. „Konkursi võitjate videod hakkavad pühade puhul rõõmustama paljusid inimesi Eestis ja mujalgi,“ lubas ta.

Konkurss kestab 23. novembrini (k.a) ja võistlema oodatakse kuni 1 minuti pikkuseid videoid. Videos peab mingil viisil kujutama vähemalt kolme rahvusooperi mängukavas oleva lavastuse tegelast ning see peaks olema üles võetud landscape formaadis. Video võib olla ka animeeritud.

Konkurss toimub kahes kategoorias: I–IV klass ja V–IX klass. Võistlema on oodatud noorte seltskonnad alates kahest inimesest. Mõlemas kategoorias antakse välja peaauhind ja mõlemad võiduvideod leiavad kasutust rahvusooper Estonia jõulutervitustena. Tunnustuse pälvivad ka teise ja kolmanda koha saanud tööd ning rahvahääletuse võitja. Žürii jätab endale võimaluse anda vajadusel välja ka eriauhindu.

Konkurss kestab 23. novembrini (k.a) ja võistlema oodatakse kuni 1 minuti pikkuseid videoid.

Auhinnagala, kus vaadatakse esitatud videoid ning tehakse teatavaks võitjad, toimub rahvusooperis 4. detsembril 2018. Kohale kutsutakse kõik reeglite kohaselt video esitanud noorte kollektiivid. 

Täpsem info!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles