Kodutütred ja noored kotkad tulid Türile võistlusmatkale

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Laupäeval oli Türil Noorte Kotkaste ja Kodutütarde võistlusmatk „Matkamäng 2018“. Kuigi ilm oli sügiseselt külm ja vihmane, siis noored sellest numbrit ei teinud ning kevadpealinnas läks suure õhinaga orienteerumiseks.

Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktor Mare Hendrikson ütles, et see oli üle-eestiline matkamäng, mida sel aastal korraldas Järva malev.

Hendriksoni meelest jäi muljetavaldav pilt matkamängu stardist, kui korraga tuiskas tänavatele 120 helkurvestides noort.

Matkamäng on ka varem Järvamaal olnud, näiteks 2009. aastal Koerus, kuid toona oli see mõeldud vaid kodutütardele. „Aeg on läinud edasi. Sel korral oli matkamäng esimest korda noorkotkastel ja kodutütardel koos. Kaheksaliikmelistesse võistkondadesse, mida oli 15, kuulus neli poissi ja neli tüdrukut,“ täpsustas ta.

Hendriksoni meelest jäi muljetavaldav pilt matkamängu stardist, kui korraga tuiskas tänavatele 120 helkurvestides noort.

Kaardi alusel avastasid noored rada kontrollpunkt kontrollpunkti järel, mis olid päeva jooksul avatud viis tundi.

Punktides tuli lahendada mitmesuguseid ülesandeid.

„Meie noorte väljaõppe aluseks on järgukatsed, kus tuleb näidata oma teadmisi matkatarkusest esmaabi andmise, Eesti linnade ja looduse tundmiseni. Matkamängul näitasidki osalejaid oma seniseid teadmisi,“ selgitas Hendrikson.

Hendrikson kiitis noori, kes olid tulnud vihmasele ilmale vaatamata mänguga õhinaga kaasa. „Meie lapsed on tõesti väga ägedad!“ lausus ta. „Kõik tulid ju Türile võitma. Nii nagu meil Noorte Kotkaste peavanem, võistluste peakohtunik Silver Tamm ütles, siis kõik lähevad Türilt ära mõne uue teadmise, oskuse või saavutusega.“

Järvamaad esindasid Järva-Jaani kodutütred ja Koeru noorkotkad. Osalejad olid vanuses 7–12 eluaastat.

Kui punktid kokku löödi, siis selgus, et mängu olid võitnud Võrumaa noored Rapla- ja Tartumaa noorte ees. Järvakad jagasid jõgvalastega seitsmendandat-kaheksandat kohta.

Matkamängu rada kulges Türi linnas ja selle lähiümbruses. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles