Politsei hoiatab: must jää on muutnud teed ohtlikult libedaks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet kuulutas Pärnumaal kõrvalteedel välja rasked ilmastikuolud, mistõttu liiklejatel palutakse võimalusel vältida kõrvalteedel sõitmist.
Maanteeamet kuulutas Pärnumaal kõrvalteedel välja rasked ilmastikuolud, mistõttu liiklejatel palutakse võimalusel vältida kõrvalteedel sõitmist. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ootamatult miinustesse langenud õhutemperatuurid on muutnud teed äärmiselt libedaks, mistõttu palub politsei kõigil sõidukijuhtidel olla väga ettevaatlik.

 

Teid kattev kiilasjää on teinud tänahommikuse liiklemise kõikjal raskemaks, eriti Põhja- ja Kesk-Eesti asulavälistel teedel. Paraku on nii Tallinna kui ka Rakvere lähistel juba juhtunud  mitu libedusest tingitud liiklusõnnetust, seni õnneks keegi neis tõsisemalt viga saanud ei ole.

Palume liiklejatel olla hommikusi sõite ettevõttes tähelepanelikud ja tuletame meelde, et piirkiirus on võimalus, mitte kohustus.

Politsei palub olla liiklejatel hommikusi sõite ettevõttes tähelepanelikud ja tuletame meelde, et piirkiirus on võimalus,  mitte kohustus. Seega ärge ajage libedates teeoludes liigeldes taga lubatud suurimat kiirust. Sõitke pigem aeglasemalt, rahulikult, suuremat pikivahet hoides ja möödasõite vältides.

Musta jää oht on kõige suurem sildadel ja metsavahelistel teedel ning eelkõige varahommikuti. Libedust põhjustavad ka maha langenud märjad lehed, mida näiteks kõrvaltänavates nii kiiresti ära ei koristata.

Teeolud

Varahommikul on pea kõikjal Eestis teetemperatuur nullilähedane. Teedel võib kohati esineda härmatist, mis tekitab libedust!

Maanteeamet palub autojuhtidel olla liikluses ettevaatlik ja valida teeoludele vastav kiirus. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole kohustuslik.

Kõigi kehtivate liikluspiirangute kohta vaata www.tarktee.ee või helista maanteeinfo lühinumbril 1510.

Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil http://m.tarktee.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles