Lummav, lihtsalt lummav: uudistekütid jahtisid öösel virmalisi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul ja öösel oli taevas näha võrratut mängu: virmalised, mille sambaid ja liikumist oli silmaga väga hästi näha. Kes ei näinud või ei osanud vaadata, siis tasub selge ja ilusa ilma korral pilk põhjataevasse visata, sest vaatemäng võib tõepoolest seda väärt olla. 

Võimalust seda lummavat vaatepilti oma silmaga näha ja kaamerasse jäädvustada kasutasid eile öösel nii TV3 reporter Virgo Pärn kui ka Kanal 2 reporter Kaspar Pokk. Vaata pilte!

Parim võimalus virmalisi näha on valgusmürast eemal, samuti ilma kuu valguseta. Aga kui aktiivsed virmalised hetkel on, saab jälgida nutirakenduste ja virmalised.ee lehe kaudu. 

Virmalised.ee lehel on kirjas: "Loodusnähtuse nägemiseks või sellest hea pildi saamiseks on vaja olla õigel ajal õiges kohas. Kuna virmalisi Eestis näeb suhteliselt harva, on suur tõenäosus need maha magada.

Õigel ajal õiges kohas olemine võib olla ka õnnelik juhus. See leht on loodud selleks, et ei peaks jääma lootma "õnnelikule juhusele", vaid saaks ise kontrollida ja jälgida, millal see "õnnelik juhus" on tulemas, ning siis selleks valmis olla."

Virmalistest on pikalt kirjutanud ka Järva Teataja.

Virmalised!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles