Adven Eesti ostis Graanul Investi soojatootmise ärisuuna

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graanul Investikoostootmisjaam ja puidugraanulitehas Imaveres.
Graanul Investikoostootmisjaam ja puidugraanulitehas Imaveres. Foto: Dmitri Kotjuh

Adven Eesti omandas Graanul Investi gruppi kuuluva Pelletiküte AS-i soojuse tootmise ärisuuna ja suurendas oma katlamajade portfelli kümne pelletikatlamaja võrra.

Omandamise tulemusena hakkab Adven soojusega varustama Kose kaugkütte piirkonda, kus on kolm katlamaja koguvõimsusega 5,5 megavatti. Lisaks omandas Adven veel seitse üle Eesti asuvat ärikliendi varustamiseks rajatud katlamaja, koguvõimsusega ligi 9 megavatti. Klientide varustamine energiaga jätkub samadel tingimustel, kuna soojuse müügilepingud tulevad äriüksuse koosseisus koos varadega üle ning kehtivad edasi, teatas Adven.

"Meie fookus on puidul ja selle väärindamisel ning soojuse tootmine on viimaste aastate kiire kasvu järel kujunenud pigem kõrvaltegevuseks. Oleme aruteludega jõudnud selleni, et mõistlik on kõrvalisemast ärist väljuda, et saaksime rohkem rõhku panna oma põhitegevusele. Seetõttu otsustasimegi usaldada katlamajad Advenile, kui oma ala eksperdile ning keskenduda ise pelletite tootmisele ja uute suundade arendamisele," ütles Graanul Investi tegevjuht Raul Kirjanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles