Paidesse rajatakse päikeseelektrijaam

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseelektrijaam.
Päikeseelektrijaam. Foto: Erakogu

Eesti Energia taastuvenergia ettevõte Enefit Green rajab käesoleva aasta jooksul seitsme megavati jagu päikeseelektrijaamasid üle-Eesti. Enefit Green investeerib sel aastal päikeseenergeetika arendamisse kokku viis miljonit eurot.

 

Enefit Greeni juht Aavo Kärmas ütles, et nende eesmärgiks on kasvatada taastuvatest energiaallikatest toodetud elektri hulka. „Päikeseenergeetika on viimastel aastatel tormiliselt arenenud ja konkurentsivõimelisemaks muutunud. Eesti elektrivõrgus on praegu juba üle 1300 päikeseelektrijaama, mis omanike elektrivajadust katta aitavad,“ rääkis Kärmas. Aavo Kärmase sõnul on Enefit Greeni ambitsiooniks paigaldada järgneva viie aasta jooksul kokku vähemalt 50 MW päikesepaneele.

Ta lisas, et kuna Eesti Energia eesmärk on toota aastaks 2022 40% elektrist taastuvatest ja alternatiivsetest allikatest, annavad ka nimetatud päikeseelektrijaamad sellesse oma panuse. „Kindlasti kavatseme ka edaspidi päikeseenergia tootmisse investeerida ning me vaatame enda võimalike turgudena kogu Läänemere piirkonda, kus Eesti Energia energiamüüjana juba tegutseb,“ lausus Aavo Kärmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles