Viienda klassi poiss avab isikunäituse

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maal Rico Sagori isikunäituselt.
Maal Rico Sagori isikunäituselt. Foto: Rico Sagor

Seda, et üks 11aastane koolipoiss avaks oma isikunäituse, ei juhtu iga päev. Aga just nii vägev kunstnik on Paide kunstikoolis õppiv Rico Sagor, kelle maale näeb homsest Paide huvikeskuses.

Rico Sagor õpib Paide kunstikooli III klassis ja õpetajad iseloomustavad teda kui vahvat ja andekat õpilast. Tal  suur huvi maalimise ja värvide vastu ning hea keskendumisvõime ja töökus.

Nii noore kunstniku näitust pole Paide kunstikoolis ammu olnud ja see teeb sündmuse eriliseks kogu koolile. Rico Sagori tööd kätkevad peamiselt reisidel nähtut ja kogetut.

Töid vaadates tasub tähelepanu pöörata koloriidile, mis on pehme ja näitab kunstniku loomulikku oskust värve kasutada ja segada. Piltide puhul on kasutatud lahedat pintslitööd.

Rico Sagori maalinäitus «Reisid» avatakse homme, 17. oktoobril kell 15 Paide huvikeskuse fuajees. Näitus jääb üles novembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles