Endine riigikogu liige võtab poliitikas aja maha

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Endine riigikogu liige Kristjan Kõljalg teatas, et võtab poliitikas aja maha.

Kõljalg selgitas, et esitas täna hommikul avalduse Paide linnavolikogu liikme volituste peatamiseks. Samuti ei kandideeri ta novembri alguses Reformierakonna Paide piirkonna esimehe kohale. Ka riigikogu valimistel pole tal plaanis osaleda.

Kõljalg selgitas, et on riiki ja kohalikku kogukonda on ta teeninud viimased 16 aastat ning soovib nüüd keskenduda perele, õpingutele ja tööle. "Kõik need asjad võtavad palju aega ja ma ei taha, et minu poliitiline töö selle all kannataks," sõnas ta.

Kõljalg ei plaani Reformierakonnast lahkuda ega osanud öelda, kas võib linnavolikogu töösse naasta. "Praegu peatasin oma volitused kuueks kuuks ja eks siis näe, mis edasi saab," lisas ta.

Kõljala asemel pääseb Paide linnavolikokku Harti Paimets.

Eelmistel riigikogu valimistel hääletas Kõljala poolt 714 inimest ning ta pääses Jürgen Ligi asendusliikmena parlamenti. Pärast Reformierakonna opositsiooni jäämist naasis Ligi riigikokku ja Kõljalg kaotas seal koha.

Aasta tagasi olnud Paide linnavolikogu valimistel sai Kõljalg 149 häält ning oli Reformierakonna Paide linnapea kandidaat. Pärast valimisi jäi partei Paides opositsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles