Politsei hoiatab: kõrged hinnad ajavad kütusevargad liikvele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kütusetanklate tablood näitavad rekordkõrgeid hindu. See tähendab, et aktiviseerunud on ka kütusevargad.

 

Paide politseijaoskonna piirkonnavanem Priit Söörd sõnas, et viimasest Järvamaal toime pandud kütusevargusest kuulis ta alles mõni päev tagasi. Vargad olid tühjendanud ühel teeehitusobjektil seisnud eritehnika kütusepaake.

Söörd oskas öelda, et tavaliselt huvituvadki kütusevargad just eritehnika,  olgu need teetöömasinad, põllumajandustehnika või suured rekad, diislilkütusest tühjendamisest. Lukustatavad paagikorgid vargaid tagasi ei hoia. Lukud lõhutakse ja vastavate seadeldistega tõmmatakse paagid tühjaks. Eelistatakse kohti, mis asuvad suuremast inimasutusest eemal. „Üldjuhul sellistel masinatel valvet peal ei ole ning kütusevargad võivad lahkuda sealt päris suure koguse diisliga,“ sõnas ta.

Priit Söörd soovitas jätta sellistesse masinatesse peale tööpäeva lõppu väike kogus kütust ning uus tankimine ajastada pigem uuele päevale. Nii on varaste saak väike. „Valveseadmeid oleks ka mõistlik kasutada. Võimalusel mitte väga üksikutes kohtades tehnikat parkida,“ õpetas ta. „Minu soovitus  omanikele on teha omalt poolt kõik, et selliseid vargusi välistada.“

Söörd oskas öelda, et tavaliselt huvituvadki kütusevargad just eritehnika, olgu need teetöömasinad, põllumajandustehnika või suured rekad, diislikütusest tühjendamisest.

Kütusevarguste tabamine võib osutuda päris keeruliseks, eriti juhul, kui vargus avastatakse oma jagu aega hiljem.

„Elu on näidanud, et kütust varastatakse nii enda autosse kui ka edasimüügiks. Kui hinnad on sellised nagu nad on, siis kahjuks jagub odava kütuse järele ka nõudlust,“ lisas Priit Söörd. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles