Nõukoda hakkab maakonna kultuurielu koordineerima

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laulu- ja tantsupeo SA

17. oktoobril Türi kultuurikeskuses toimunud Järvamaa kultuuri nõukoja koosolekul selgitas Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Pipi-Liis Siemann, et läbirääkimistel nõukoja juhatusega on edaspidi omavalitsuste liidu nõuandvaks organiks maakonna kultuuripoliitika kujundamisel Järvamaa kultuuritöötajaid ühendav nõukoda.

„Nõukoda tegeleb kultuurivaldkonnas kohaliku omavalitsuse üksuste ühiselt täidetavate ülesannete elluviimise koordineerimisega, Järva maakonna kultuuripoliitika kujundamise ja elluviimisega, kultuurialase koostöö ja ühistegevuse koordineerimisega maakonnas. Ülesannete täitmiseks vajalikud vahendid kavandab oma eelarvesse omavalitsuste liit, " ütles Siemann.

Kultuuri nõukoja esimees Eva Linno selgitas, et alustatud on maakondlike tegevuste kava koostamist. „Kokku on lepitud järgmise aasta žanripäevade korraldajatega ning maakonna laulu- ja tantsupeo ettevalmistused käivad. Nagu eelnevatelgi aastatel korraldame koostöös kultuuritöötajatega kõik meie traditsioonilised sündmused ja tunnustamisüritused." XXVII laulu- ja XX tantsupeo " Minu arm" kuraator Katrin Soomets tegi ülevaate järgmise aasta suurpeo ettevalmistustest.

Koosolekule oli kutsutud rahvakultuuri keskuse rahvakultuuriosakonna juhataja Kaja Allilender, kes andis teada, et uuest aastast on asutusel uus nimi- Eesti Rahvakultuuri Keskus, mille asukoht on Viljandis. "Kolmeks aastaks jääb koolitusosakond osaliselt ka Tallinnasse ning koolitused toimuvad mõlemas linnas. On kahju, et seoses ümberkorraldustega avanevad programmide taotlusvoorud alles 2. jaanuaril 2019. Maakonnas on kohapeal meie töötaja, rahvakultuurispetsialist Külliki Aasa, kelle poole saab alati pöörduda."

Järgmine nõukoja koosolek toimub 21. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles