Järvakas, paku end vahetusperena välja

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YFU vahetusperede arv Eestis aastate lõikes
YFU vahetusperede arv Eestis aastate lõikes Foto: YFU Eesti

Organisatsioon YFU Eesti võtab Eestis vastu iga aasta ligi 40 õpilast, kes kõik on valinud just pisikese Eesti, et siin veeta oma gümnaasiumiaasta. Nad kõik soovivad omal nahal kogeda ehedat kogemust, mida Eestimaal ja eestlastel pakkuda on.

 

Praegu otsib kodu endale kolm tüdrukut – nad on pärit Saksamaalt, Jaapanist ja Austraaliast. Jaapanlane Hana ja sakslane Larissa on juba Eestis ja ootavad kannatlikult uut vahetusperet. Austraallane Ella jõuab siia aga alles jaanuaris.

Larissa on rahulik ja arukas 16-aastane saksa tüdruk, kes sobib elama kõikjale Eestis. Ka Larissa on vahetusaatal avatud uutele hobidele ja soovib endale Eestist ilusaid mälestusi, mida kodumaale tagasi viia.

Hana on armas ja avatud 16-aastane jaapani tüdruk, kes otsib kodu Tartusse või Tartumaale. Ta jätkab kooliteed 9. klassis. Vahetusaastal soovib avastada enda jaoks Eestis palju uut ja huvitavat. Jaapani peres on tal noorem õde.

Larissa on rahulik ja arukas 16-aastane saksa tüdruk, kes sobib elama kõikjale Eestis. Ka Larissa on vahetusaatal avatud uutele hobidele ja soovib endale Eestist ilusaid mälestusi, mida kodumaale tagasi viia.

Ella on intelligentne ja küps 17-aastane austraalia tüdruk Eesti juurtega, kes jõuab siia jaanuaris. Ta sobib elama kõikjale Eestis ja tahab siin harjutada eesti keelt, et tulevikus Tartu Ülikooli minna.

Õpilaste pilte saab näha siin.

Kui Sinus tekkis huvi ühele neist vahetusõpilastest oma kodu avada, siis kirjuta sissetulevate õpilaste programmijuhile Diinale diina@yfu.ee või täida pereankeet siin!

Enne lõplikku otsust saab näha õpilase kohta põhjalikku faili ja kuulata tema häältervitust. Uue pereliikmega laieneb ka teie pere maailmapilt ning kogemustepagas.

KORDUMA KIPPUVAD KÜSIMUSED:

Vahetuspered EI pea elama oma majas, neil EI PEA olema vahetusõpilasele oma tuba, vahetuspere EI PEA tegema selle aja jooksul midagi enamat, kui elama oma tavalist pereelu edasi. 

Vahetuspered EI pea oskama inglise keelt.

Vahetusperel on aastaringselt tugiisik + lisanduvad ettevalmistavad koolitused ning kohtumised.

Vahetusõpilase kooli leidmise ning asjaajamisega tegeleb YFU Eesti, pere ei pea selle pärast muretsema. Peavastutus õpilase eest on YFU-l.

Vahetusõpilastele annavad nende endi päris vanemad taskuraha. Vahetuspere peab tagama vaid 3x päevas sooja toidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles