Aerosool teeb liikleja paremini nähtavaks

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkiva aerosooliga kaetud jalgratas ja rattur.
Helkiva aerosooliga kaetud jalgratas ja rattur. Foto: Salva Kindlustus

Sügisene aeg enne lume tulekut on tänavatel ja teedel üks pimedamaid ning ohtlikumaid nii jalakäijatele kui ka teistele nõrgematele liiklejatele. Lihtsaim abimees on siin kasutada helkurit või teisi valgust peegeldavaid tooteid, mida leidub tänapäeval nii aerosooli, mütsi sisse õmmeldud niidi või näiteks kleepsude kujul.

Salva Kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt toonitas, et inimesed kipuvad unustama fakti, et pimedal aastaajal on Eestis helkurit kanda kohustuslik, kuigi trahvi saamise hirmu asemel peaks siiski esimene eelistus olema enda ja oma lähedaste ohutus. „Helkurite jalakäijat näeb autojuht 30 meetri kauguselt, aga helkuriga juba ligi 130 meetri pealt,“ selgitas ta. 

„Praegune aeg on jalakäijatele ohtlik, sest maas pole veel lund, mis ümbruskonda valgustada aitaks, ning inimesed kannavad pigem soojema ilma riideid, millelt puuduvad helkurid. Samas on näiteks õhtusel ajal ka linnatänaval puude vahelt ülekäigurajale astuvat inimest raske märgata.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles