Tähistame üheskoos kodanikuühiskonna sajandat tegutsemisaastat

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled.
Lilled. Foto: Marianne Loorents

Üle-eestiline kodanikuühiskonna nädal - Ühisnädal, tuleb taas. See on kõigi võimalus novembrikuu viimasel nädalal tähistada kodanikuühiskonna sajandat tegutsemisaastat. Selleks, et haarata tegevustesse kõik maakonna kodanikud, kutsub Järvamaa Arenduskeskus  üles kõiki ühendusi, kogukondi, ettevõtteid ja aktiivseid kodanikke korraldama sel ajal erinevaid sündmusi, et tõmmata tähelepanu kodanikuühiskonna tähtsusele ja rollile riigi arengus.

 

Mittetulundusühingud võiks korraldada töötubasid või avatud uste päevi, kus kogukond saaks uudistada, millega nad täpsemalt tegelevad. Muuseumid aga tõsta esile oma valdkonnas kodanike panusega seonduvat. Koolides aga saab kodanike aktiivsust väärtustada ehk ühiskonnaõpetuse tundide raames. Igasugused ettevõtmised on teretulnud. Kõik sündmused saavad kajastatud (reklaamitud) Ühisnädala kodulehel.

Ühisnädala keskne teema on 100 aastat kodanikuühiskonda Eestis. 26. novembril 1918. aastal võeti Maanõukogu poolt vastu määrus Eesti kodakondsuse kohta, seltsiliikumise ajalugu ulatub lausa 18. sajandisse.

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles