Omniva kutsub oma pakiautomaadisoovi kaardile märkima

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva pakiautomaat.
Omniva pakiautomaat. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Omniva alustab novembris ajaloo suurimat pakiautomaatide laienemise projekti, lisades Eestisse 100 uut pakiautomaati. Selleks et tipptehnoloogia inimestele võimalikult lähedale sobivatesse punktidesse paigaldada, kutsub Omniva inimesi  märkima kaardile, kuhu nad pakiautomaati sooviksid.

Kui aasta alguses oli Omnival Eestis 132 pakiautomaati, siis aasta lõpuks on neid juba 250. Ühtekokku kutsutakse inimesi märkima üles pakiautomaadi asukohti, mis just neile kõige paremini sobiksid. “Pakiautomaadi üks suurim eelis on see, et seda kasutada on kiire, mugav, lihtne ja kellaajast sõltumatu. Selleks et anda inimestele võimalus senisest enam uute asukohtade valikul kaasa rääkida, kutsume kõiki üles märkima oma kodukohas sobivaimat punkti, kuhu pakiautomaat tulla võiks,” selgitas Omniva pakiautomaatide võrgu juht Evert Rööpson. “Nii saavad inimesed meile otse näidata, kuhu nad pakiautomaate kõige rohkem ootavad ning meie omakorda nende soove tulevikus ka arvestada.”

Sel aastal paigaldatavad 100 pakiautomaati on Rööpsoni sõnul alles algus. “Säilitame inimeste ettepanekud automaatide asukohtade kohta ka järgmisteks aastateks. Ehk kui sel aastal veel automaat soovitud asukohta ei jõua, siis võtame tehtud ettepanekuid arvesse tulevaste laienemiste raames,” selgitas Rööpson.

​Kui 2018. aasta alguses oli Omnival Eestis 132 pakiautomaati, siis aasta lõpuks on neid juba 250.

Kuna juba praegu eelistab pakkide saatmisel ja kättesaamisel rohkem kui 80 protsenti inimestest pakiautomaate, siis on ka Omniva eesmärk käia kaasas inimeste soovidega. „Üheksa inimest kümnest käib postkontoris selleks, et oma pakk kätte saada. Samal ajal soovib  kaheksa neist selle kätte saada hoopis pakiautomaadist. See võiks nende kodukohale aga võimalikult lähedal asuda,“ ütles Rööpson.

Pakiautomaadi saab endale sobivasse kohta märkida üle kogu Eesti aadressil www.Omniva.ee/100automaati. Selleks et kaardil näha väiksemaid asulaid ja külasid, tuleb kaarti mõningal määral suurendada, sest kohaotsingut rakendusel veel pole. Uusi automaate hakatakse paigaldama juba novembri alguses.  Inimene, kes on oma ettepaneku kaardile kandnud ning jätnud ka oma meiliaadressi, saab automaatse teavituse, kui pakiautomaat on tema lähedusse paigaldatud.

Omniva plaanib lisada uusi pakiautomaate nii linnadesse kui ka väiksematesse asulatesse. Esmajärjekorras paigaldatakse automaadid asukohtadesse, kus on nende järele kõige suurem nõudlus. Juba varem on pakiautomaadi saanud näiteks Puhja, Koeru, Sauga, Nõo, Käina ja paljud teised väiksemad asulad, kus seni pakiautomaadi kasutuse võimalus puudus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles