Vähihaigeid oodatakse Türile koolitusele

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi kultuurimaja
Türi kultuurimaja Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Vähihaigete koolitus toimub Türi Kultuurikeskuses 12. novembril algusega kell 14. Koolituse pealkirjaks on "Rehebilitatsiooni teenused vähipatsientidele" ja koolitaja on Kristi Luksep. 

Vähihaigus on organismile raske ja kurnav. Ravi toob kaasa erinevaid operatsioone, keemia- ja kiiritusravi, bioloogilist ja hormoonravi. Lisaks haigusest enesest tingitud ja ravidest tulenevatele füüsilistele vaevustele on kuklas kummitamas mitmed mured, sageli vaevab vähihaiget depressioon, masendus, kurbus. Erinevate raviskeemidega saadakse enamasti küll haigusest jagu, ent tihtipeale vähenevad inimese töövõime ja igapäevatoimetustega hakkamasaamine.

Sellistel puhkudel on abi rehabilitatsiooniteenusest, mille taotlemisel jääb tihtipeale vajaka teadmisest ja oskusest seda teenust taotleda.

Sellistel puhkudel on abi rehabilitatsiooniteenusest, mille taotlemisel jääb tihtipeale vajaka teadmisest ja oskusest seda teenust taotleda.

Koolituse käigus antakse ülevaade, mis on rehabilitatsiooniteenus, milleks seda vaja on, millal osutab rehabilitatsiooniteenust Töötukassa ja millistel tingimustel Sotsiaalkindlustusamet. Koolitusel osalejatel palutakse neid huvitavad küsimused enne koolituse toimumist, sellisel juhul saab koolitaja garanteerida küsimustele vastuse kohapeal. Teistele küsimustele võib vastamine viibida.

KOOLITAJA

Koolitaja Kristi Luksepal on rakenduslik kõrgharidus õigusteaduses ning magistrikraad sotsiaalteadustes. Ta on tegutsenud vabatahtliku vähipatsientide kogemusnõustajana alates 2003.a ning 2004.a käivitas ta esimese eestikeelse vähiteemalise internetifoorumi  www.kaev.ee. Internetifoorumist kasvas välja 2007.a MTÜ Vähiühing KAEV, mille asutajaliige ning juhatuse liige Kristi senini on.

Kristi töötas 5,5 aastat tervishoiu sotsiaaltöötajana SA PERHis peamiselt vähihaigusega inimeste palliatiivravi raames. 

Nii oma haiglas töötamise karjääri jooksul kui ka vabatahtliku kogemusnõustajana on ta nõustanud, abistanud ja toetanud tuhandeid vähihaigeid ja nende lähedasi ning läbi viinud mitmeid vähipatsientide õiguseid tutvustavaid koolitusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles