Prillid ootavad rabaraja ääres omanikku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Matkajuht OÜ/Facebook

Sügisene Kakerdaja raba on viimastel nädalatel kujunenud justkui omamoodi mekaks – sügisvärvides maastikku, vaikust ja ilu on Kakerdaja rabas nädalavahetuseti nautimas käinud väga paljud inimesed ja nii võib juhtuda, et rabaraja ääres jalgu puhates ja seda ilu endasse ahmides ei panegi tähele, kui taskust või kotist on välja pudenenud näiteks prillid.

Matkajuht OÜ jagab sotsiaalmeedias fotot, kus näha Kakerdaja rabas kulgevale rajale unustatud prillid.

„Nüüd RMK infotahvlite juures ka tasuta prillid neile, kes ei näe väikest kirja lugeda. Ja kui ilma naljata, siis need ilusad prillid leiab omanik Kakerdaja raba Noku lõkkeplatsi poolse rajaotsa esimese infotahvli pealt,” on foto juures kirjas.

Kakerdaja raba

See raba on Kõrvemaa üks suuremaid. Rabamassiivi suurus on ca 1000 hektarit. Rohkete laugastega maalilise kõrgraba omapäraks on raba kaheastmelisus ehk kahel kõrgusel paiknev laukavöö. Kevadel ja sügisel peatub raba laugastikul tuhandeid veelinde. Keset raba lamab Kakerdaja järv. Kakerdaja järvest kolmveerand kilomeetrit ida pool asub 2,6-hektariline liigirikka puistuga Hiiesaare soosaar, arvatavalt muistne pelgu- ja ohvripaik. Mäel on olnud ka ohvrikivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles