Järvakates tekitas enim küsimusi pärimisteema

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Notar
Notar Foto: Peeter Langovits / PM / Scanpix

Eelmisel kolmapäeval olnud avatud uste päeval külastas notareid üle Eesti 517 inimest. Kõige rohkem oli huvilisi Tallinnas Heli Mõttuse notaribüroos, kuhu jõudis nõu küsima 47 inimest. Notarite poole pöördusid inimesed eeskätt kinnisvara, abiellumist ja pärimist puudutavates küsimustes.

 

Paides ootas huvilisi kaks notaribürood, seda võimalust kasutas kümme inimest. Enim huvitas tulijaid pärimisteema (sealhulgas testamendid), lahutamine ja vara jagamine, kinnistu kinge alaealisele, tutvuti ka kinnistusraamatu andmetega.

Notarite koja esimehe Merle Saar-Johansoni sõnul pöördusid inimesed notarite poole eeskätt küsimustega, mis puudutasid pärimist ja kinnisvara. „Loomulikult huvitas paljusid inimesi ka abieluvaraga seonduv, sest see oli meie tänavuse avatud uste päeva põhiteema. Siiski ei olnud teemadering kuidagi piiritletud ning kutsusime inimesi julgelt notareid külastama ka muude küsimustega,“ ütles Saar-Johanson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles