EKRE nimetas riigikokku kandideerijad

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE volikogu Paides
EKRE volikogu Paides Foto: Tiit Reinberg/ Järva Teataja

Pühapäeval oli Viljandis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Järva- ja Viljandimaa ringkonna üldkoosolek, kus selgus valimisringkonna nimekiri.

Järva- ja Viljandimaa ringkonna esinumbri kohale kandideerisid Jaak Madison ja Rein Suurkask. Madison sai erakonnakaaslastelt rohkem hääli ja tema veabki riigikogu valimistel siinset nimekirja.
Madisoni järel on nimekirjas paidelane Kalle Grünthal.
Madison sõnas, et kui neli aastat tagasi oli raske tugevat nimekirja kokku saada, siis seekord käis tõsine rebimine ja tema on nimekirjaga rahul.
Üheksast kandidaadist kaheksa on partei liikmed, ainsana on parteitu paidelane Andres Põllu. Madisoni teada on Põllu lubanud, et kui ta peaks parlamenti pääsema, siis arvestab hääletusel partei seisukohtadega.
Järva- ja Viljandimaal on seitse riigikogu mandaati. Madisoni selgitusel on ekrelased võtnud eesmärgi saada siit kaks kohta, mis tähendab, et valimispäeval tuleb saada 8000 Järva- ja Viljandimaa elaniku toetus.
Madison sõnas, et erakonna juhatusel on õigus ühe kandidaadi asukohta nimekirjas muuta, kuid ta ei arva, et seda tehakse. «Olen 99 protsenti kindel, et nimekiri jääb selliseks,» lisas ta. (JT)
 
EKRE valimisnimekiri Järva- ja Viljandimaal
1. Jaak Madison
2. Kalle Grünthal
3. Rein Suurkask
4. Medi Meikar
5. Enn Sarv
6. Heli Koit
7. Andres Põllu
8. Tarmo Hints
9. Ando Tulvik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles