Külakohvik kogub raha vähihaigete laste vanematele

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purdi kohvik
Purdi kohvik Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Purdi külas avab 11. novembril uksed kohvik, mille tulu läheb Eesti vähihaigete laste vanemate liidule.

Heategevuskohvik avab uksed vaid üheks päevaks Purdi rahvamajas, mis teeb uksed lahti keskpäeval.

Kohapeal saab lustida pallimeres, sõita jalgadega lükatavate autodega ja mängida nerf-püssidega. Kell 13 tuleb külla piraat, kellel on kaasas päris ehtne papagoi.

Kohvikusse on küpsetamas ja kokkamas Purdi küla elanikud, seltsi liikmed ja inimesi mujaltki. Seltsi liige ja ettevõtmise üks eestvedajaid, Merli Kaas, ütles, et oodatud on kõik see, mis oma kätega valmistatud. "Päris riidelaata pidama ei hakka, aga üks neiu lubas teha  jõulukaarte müügiks, muidugi igasugused küpsetised on tulemas ja praeguste andmete järgi on ka jäätisemasin," lausus ta.

Kaas lisas, et kõik asjad tulevad müügile nii-öelda annetusena, seega kogu müügitulu ongi kavas annetada heategevuseks.

Miks nad toetuse saajaks just selle ühingu valisid, seda selgitas Kaas isikliku seosega. "Ka minul on  lähikonnas peresid, kelle kõige pisemad liikmed on haigeks jäänud. On paranemisi, aga ka teistsuguse lõpuga lugusid," märkis ta. 

Kaas sõnas, et kõrvalseisja ei oska ka kõige parema tahtmise juures kuidagi aidata. "Kuna meil külas oli plaan nagunii mingil hetkel üks perepäev korraldada, viime kokku vähemalt kaks asja: teeme head ja korraldame perepäeva, juhtides sellega tähelepanu väikestele, ent olulistele hetkedele meie elus, mida muidu argipäeva kiiruses ei märka," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles