Sangpommisportlased tulid mälestuvõistlusteks kokku

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
: KAITSEVÄE SANGPOMMISPORDI MEISTRIVÕISTLUSED, SANGPOMM   :   TALLINN, EESTI : 25JAN17

Kaitseväe sangpommispordi meistrivõitlused. 

lt/: Foto: LIIS TREIMANN
: KAITSEVÄE SANGPOMMISPORDI MEISTRIVÕISTLUSED, SANGPOMM : TALLINN, EESTI : 25JAN17 Kaitseväe sangpommispordi meistrivõitlused. lt/: Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Albus peetud 24. Indrek Liiva mälestusvõistlustel tuli sangpommirahvas taas.

 

Sangpommientusiast Kalle Puss selgitas, et võistlused lükati algsest kuupäevast nädala võrra edasi, sest osad võistlejad käisid vahepeal maailmameistrivõistlustel, kuid möödunud laupäeval said need siiski peetud.

„Üle pika aja saime ka Järva-Jaanist võistlusteks päris hea kamba kokku ja tulemused olid päris head,“ hindas ta.

Nooremad tüdrukud rebisid 8kg sangpommi ja teise koha sai seal Laura Pilv 54 kordusega. Puss teadis öelda, et see oli Laural esimene võistlus. „Tegemist oli suurepärase saavutusega,“ tunnustas ta.

Aare Kabeli poolt korraldatud mälestusvõistlust pidas Kalle Puss taas igati esinduslikuks.

Kuni 12aastastest poistest oli esimene Mattis Rannaveer. 12kg sangpomme tõukas poiss 5 ja rebis 17 korda.

Kuni 15aastastest poistest tõukas Mehis Rannaveer 16kg pomme kümme ja rebis 93 korda. Tema tuli teiseks.

Kuni 18aastastest poistel oli Jesper Männilaan 16kg 35 tõukamise ja 213se rebimisega samuti teine. „Tema oli ala ikka ka varem proovinud ja võistlustel käinud,“ kommenteeris Kalle Puss.

Indrek Liiva poeg Taivo Liiva võistles kehakaalus kuni 85kg ja 24kg pomme tõukas 12 ja rebis 72 korda. See andis kõige osavõtjaterohkemas kaaluklassis kuuenda koha.

Kalle Pussi endine parim õpilane, praegu oma tööde ja tegemistega Tartu kanti jõudnud Kuldar Kark oli üle 95kg meeste seas 32kg sangpommide 91 tõukamiskordusega ja 110 rebimiskordusega võistluste absoluutselt parim. Tasub märkimist, et Lätis peetud maailmameistrivõistlustel tõukas Kark 32kg pomme 94 korda, mis on Kalle Pussi teada ka Eesti absoluutne tulemus.

Kalle Puss oli mälestusvõistlustel kuni 68kg meeste seas 16kg sangpommide 32 tõukamise ja 200se rebimisega esimene.

Aare Kabeli poolt korraldatud mälestusvõistlust pidas Kalle Puss taas igati esinduslikuks. Kokku oli osalejaid 32, nende seaks ka üks lätlane. Nagu, ikka lisaks võistluspõrandal nähtule, oli organiseeritud ka toitlustuspaus ja auhinnalaud. Ei puudunud hilisem ühiskülaskäik kalmistule.

Kalle Puss hindas Eesti sangpommisporti hetkel üsna elujõuliseks. Ala elab ennekõike suuremate keskuste, Pärnumaalt Audrust ja Häädemeestest Palamuse ja Tartuni, ja seal tegutsevate harrastajate najal. MMilgi oli eestlasi väljas üle 20.

10. novembril peetakse Järva-jaani võimlas Eesti meistrivõistlusi sangpommi kahevõistluses. Võistluste avamine on kl 12. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles