Paide Jõulukroon ootab ees

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide jõulukroon
Paide jõulukroon Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Detsembri alguses toimuv Paide Jõulukroon katab tegevuste ja laadaga linna keskväljaku, kiriku, raekoja ja kohviku Südamesahver. Kauplemist ja kontserte jagub terveks päevaks.

Juba on tavaks saanud, et Jõulukroonil toimub päkapikkude paraaad ja üles astub Järvamaa mudilaskooridest koosnev ligi 400 lapsega päkapikkude ühendkoor. Talvetantsudega astuvad üles Paide linna lastekollektiivid, jõulumeeleolu loob Paide Muusika- ja Teatrimaja muusikastuudio. Jõulufolki, kuhu on oodatud kaasa tantsima nii maakonna rahvatantsijad kui kõik teised huvilised, veab seekord Rahvakunstiselts Leigarid. Kohvikus Südamesahver toimub pillituba, esinevad rahvamuusikud. Paide raekojas ja Püha Risti kirikus annavad kontserte Paide Hillar Hanssoo Põhikooli õpilased, Paide Hammerbecki Põhikooli poistekoor, Paide meeskoor ja Vändra naiskoor.

Jõulukroonil toimub ka kaks konkurssi, kuusekaunistamine ja käsitööna valminud eesti toidu konkurss. Kuusekaunistamise konkursil osalemiseks on vaja kokku panna oma võistkond ja kaasa võtta ehted, kuused on kohapeal olemas. Kuusekaunistamise konkurssi korraldab Paide Huvikeskus. Eesti toidu konkursile, mida korraldab Järvamaa Keskraamatukogu lasteosakond, oodatakse käsitööna valminud traditsioonilist eesti toitu. Kasutada võib kõiki käsitööga seotud materjale.

Info käsitööna valminud eesti toidu konkursi kohta: evelikull@raamat.paide.ee, 384 9051

Jõulukroonil toimub ka kaks konkurssi, kuusekaunistamine ja käsitööna valminud eesti toidu konkurss.

Paide Jõukroon toimub 8. detsembril kell 11-15, jõululaat algab kell 10. Lisainfo sealt ja siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles