Diabeetiku abivahendite soetamine kergeneb

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Sikstuse sõnul kulub diabeedihaigel keskmiselt neli–viis testriba päevas. «Testima peab enne iga söögikorda ja lühitoimelise insuliini süstimist,» ütleb ta. Veel rõhutab ta, et pooleks aastaks mõeldud testribade varu tuleb kindlasti välja osta jooksva aasta jooksul.
Eevi Sikstuse sõnul kulub diabeedihaigel keskmiselt neli–viis testriba päevas. «Testima peab enne iga söögikorda ja lühitoimelise insuliini süstimist,» ütleb ta. Veel rõhutab ta, et pooleks aastaks mõeldud testribade varu tuleb kindlasti välja osta jooksva aasta jooksul. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Uus aasta toob diabeedihaigetele hea sõnumi: Eesti haigekassa suurendab soodustingimustel ostetavate glükomeetrite testribade arvu piirmäära.

Järvamaa diabeetikute seltsi juhataja Eevi Sikstust see teade rõõmustab. «Uudis öeldi välja 14. novembril Tallinnas diabeedikonverentsil, nüüd on Eesti haigekassa nõukogu kinnitanud, et järgmisest aastast hakkavad kehtima uued ja paremad hüvitustingimused,» lausus ta. «Tunduvalt suureneb soodustingimustel saadavate glükomeetrite testribade arv.»

Eesti haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel täpsustas, et muudatused, mis parandavad diabeetikutele mõeldud meditsiiniseadmete kättesaadavust ja võimaldavad parendada diabeediravi, hakkavad kehtima järgmise aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles