Järvamaa volikogude liikmete meelest on maakonna kõige mõjukam inimene E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas, kes rajab praegu Paidesse ligi sada miljonit eurot maksvat piimakombinaati.

Peale ettevõtluse on Murakas kätt pulsil hoidnud ka kohalikus poliitikas. Aasta tagasi oli ta üks valimisliidu Suur-Järvamaa eestvedajaid.
Mõjukuselt järgneb Jaanus Murakale  kolm naist, kes kõik on tegevad poliitikas. Teiselt kohalt leiame Türi vallavanema ja Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimehe Pipi-Liis Siemanni.
Kolmandat ja neljandat kohta jagavad minister Kaia Iva ja riigikogu liige Kersti Sarapuu. Esiviiskusse pääses veel üks Järvamaa suurettevõtja, Konesko juht Mart Hirtentreu.
30 mõjukaima järvalase seas annavad tooni poliitikud ja ettevõtjad. Väljaspool neid valdkondi leiame kõrgeimalt kohalt ERRi korrespondendi Olev Kengi.
Teises kümnes on arvamusfestivali eestvedaja Maiko Keskküla ja Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts. Lisaks Mültsile pääses 30 mõjukaima inimese sekka veel teinegi muuseumiga seotud inimene, Väätsale jalgrattamuuseumi rajanud Valdo Praust.
Kultuuritegelastest on kõrgelt hinnatud ka muusik Jaan Pehk.
Järvamaa mõjukate edetabeli panid kokku Paide linnavolikogu  ning Järva ja Türi vallavolikogu liikmed. Järva Teataja  palus volinikel nimetada kümme inimest,  kes nende meelest kõige rohkem Järvamaa elu mõjutavad. 67 volinikust tegi seda 64, seega peaaegu kõik kohaliku võimu esindajad.
Ära oli märgitud 76 inimest.

Järvamaa mõjukate TOP

Kommentaarid
Copy