Kesklinnas ootab välijõusaal kasutajaid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Eesti Olümpiakomitee ja Coca-Cola rajavad projekti „Liikumine teeb erksaks“ kestel liikumisharrastuse ja õuespordi arenduseks huvilistele tasuta kasutada üle Eesti 12 võimlemis- ja jõulinnakut.

Paides on välijõusaal juba valmis ja täna oli selle pidulk avamine.
Kui muidu peetakse avamistel kõnesid ja käeldakse, siis Eesti Olümpiakomitee asepresident Tõnu Tõniste näitas ette, kuidas muskleid kasvata. Kümme lõuatõmmet talle erilist raskust ei valmistanud.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul pakuvad välijõusaalid meeleolukat ja tervislikku vaheldust teistele liikumisviisidele. „Välijõusaali on lihtne kasutada igaühel ning see pakub jõukohaseid liikumisvõimalusi nii lastele kui ka igas vanuses täiskasvanutele. Füüsiline aktiivsus aitab kaasa nii keha tervisele kui ka vaimu erksusele ning ühtlasi on välijõusaalid hea võimalus veeta üheskoos värskes õhus aktiivset kvaliteetaega. Loodame, et kohalikud omavalitsused tulevad meie initsiatiiviga kaasa sama entusiastlikult kui meie ise,“ ütles ta.
 
Välijõusaalid on roostevabast terasest ning hakkavad laiuma orienteeruvalt 81-ruutmeetrisel pinnal. Toetusfondi maht on 38 500 eurot.
 
Paide linnas pole see ainus välijõusaal. Üks selline on tehisjärve ääres, üks aga Roosna-Allikul, sealse järve juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles