Koeru koolisöökla juhataja toob välja hommikupudru eelised

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru keskkooli söökla juhataja Eveli Lipping võtab ahjust välja järele jäänud hommikupudrust küpsetatud kaerahelbepätsikesed.
Koeru keskkooli söökla juhataja Eveli Lipping võtab ahjust välja järele jäänud hommikupudrust küpsetatud kaerahelbepätsikesed. Foto: Anne Põder

Puder ei pruugi olla küll paljude inimeste esimeseks hommikusöögi valikuks, kuid selles peituvad võimsad toitained turgutavad tervist ja annavad energiat terveks päevaks.

Koeru keskkooli Daily koolisöökla juhataja Eveli Lipping ütles, et kui ta peaks soovitama üht hommikusööki, siis on selleks kindlasti täisväärtuslik puder. «See annab organismi käivitamiseks vajaliku annuse energiat ning hoiab veresuhkru järgmise toidukorrani normis,“ põhjendas ta.

Neile, kes putrudega veel päriselt sõbrad ei ole, soovitab Koeru õpilastelel ja õpetajatele süüa valmistav kokk kindlasti sukelduda sellesse kirjusse maailma. „Kuigi täistera kaerahelbed koos piimaga on klassikaliseks ja äärmiselt tervislikuks valikuks, võib putru keeta ka kinoast ja tatrahelvestest ning kuldse võisilma ja magusa moosi asemel segada hommikusöögi hulka kasvõi riivitud kõrvitsat ja rosinaid või hoopis suvikõrvitsat ja juustu,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles