Läti Vabariigi 100. aastapäeva puhul heisatakse Eesti lipud

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp. Foto on illustratiivne.
Läti lipp. Foto on illustratiivne. Foto: diena.lv

Läti Vabariik tähistab 18. novembril 2018. aastal 100. sünnipäeva ja selle ainukordse sündmuse äramärkimiseks heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused, samuti avalik-õiguslikud juriidilised isikud Eesti lipud.

Lõunanaabrite pidupäeval on Eesti lippu oodatud heiskama ka kõik teised Läti sõbrad. Lipud heisatakse päikesetõusul või kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

18. novembril 1918 kuulutas Läti ajutine rahvaesindus välja iseseisva Läti Vabariigi ning moodustas Ajutise Valitsuse eesotsas Kārlis Ulmanisega. Oma riigi tekkimine sai võimalikuks tänu Saksamaa sõjalisele kokkuvarisemisele ja Läti demokraatlike ja rahvuslike jõudude koostööle.

Läti Vabariigi 100. aastapäeva tähistatakse üle Eesti mitmete ürituste ja eriprogrammidega. Vabariigi Valitsus liikmed õnnitlevad lõunanaabreid Läti riigihümni „Dievs, svētī Latviju“ laulimisega suursaatkonnas Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles