Järvamaa messilt koguti diabeedihaigete laste toetuseks suur rahasumma

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Reedel ja laupäeval Paide muusika- ja teatrimajas ning selle lähiümbruses laiunud Järvamaa messilt kogusid LC Paide Bastioni inimesed diabeedihaigete laste toetuseks üle tuhande euro.

 

LC Paide Bastioni asepresident Aivo Toomistu täpsustas, et kokku õnnestus neil koguda 1085,98 eurot. „Varasematel kogumiskoradel ei ole annetussumma neljakohaliseks küündinud. Eelmise aasta messil jäi kogutud summa 400 euro ringi,“ teadis ta öelda.

Toomistu märkis, et jõuluaeg on kohe ees ja nad jätkavad annetuste kogumist. „Oleme koostöö sspetsialistidega välja valinud kaks last, keda toetada,“ lisas ta.

Diabeet ehk suhkruhaigus on krooniline ainevahetushaigus, kus keha kõhunäärmes olevad rakud ei tooda insuliini, mida inimene vajab oma elutegevuseks. Samas, hoides veresuhkru taset kontrolli all on võimalik elada pikka ja kvaliteetset elu.

Toomistu märkis, et jõuluaeg on kohe ees ja nad jätkavad annetuste kogumist.

Lastel, eriti väikelastel, esinevad sageli veresuhkru järsud kõikumised. Selle vältimiseks peetakse hetkel parimaks raviks kogu aeg kasutajaga ühendatud glükoosimonitoriga insuliinipumpa, mis teeb insuliini manustamise lihtsamaks ja valutumaks ning võimaldab jälgida veresuhkru taset pidevalt.

Paraku ühe glükoosimonitoriga insuliinipumba maksumus on vahemikus 2400 - 3500 eurot olenevalt aparaadi võimalustest. Sellele lisanduvad ligikaudu 60 sensorit aastas. Ühe glükoosisensori maksumus on 47 eurot, mida osaliselt toetab ka Eesti Haigekassa.

TOETA

Kampaania diabeedihaigete laste toetuseks:

Lions Klubi Paide Bastion

a/a EE552200001120052092

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles