Järva valla uus abivallavanem tuleb Koerust

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järva vallas lõppes kolm ja pool kuud kestnud abivallavanema otsingud, sest volikogu kinnitab sellesse ametisse senise Koeru piirkonnajuhi Toomas Tammiku.

Juuli lõpus saatis Eesti Konservatiivne Rahvaerakond välja pressiteate, kus nende abivallavanem Marek Kask andis teada, et Järva valla jaoks on kaks abivallavanemat liiga palju ja selle tööga saaks ka üks inimene hakkama. "Seetõttu pean aumehelikuks taanduda ametikohalt, mille olemasolul ma ei näe mõtet," kirjutas Kask suvel.

Koalitsioonikaaslased Kase mõtet heaks ei kiitnud, sest nende arvates jätkub tööd ikkagi kahele abivallavanemale.

Järva Vallavolikogu valis tänasel istungil 16 poolthäälega abivallavanemaks Toomas Tammiku.

Toomas Tammik on varem töötanud abivallavanemana Koeru vallas.

Järva vallavolikogu valimistel kandideeris ta Reformierakonna nimekirjas ja kogus 94 häält.

Järva vallavolikogus on 21 kohta. Reformierakonnal on viis, valimisliitudel Järva Valla Heaks ja Suur-Järvamaal neli, EKRE-l ja Isamaal kolm kohta ning Keskerakonnal ja Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal üks koht.

Pärast valimisi moodustasid koalitsiooni kõik erakonnad, kel on 21 kohaga volikogus 13 kohta. Opositsiooni jäänud valimisliitudel on kahe peale kaheksa kohta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles