Vaata, millised toredad kadrid eile ringi jooksid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile oli kadrilaupäev, kus eestlaste kombekohaselt käisid kadrisantideks riietatud inimesed ukse tagant ukse taha kogusid ande ja soovisid perele hea karjaõnne. Järva Teatajal oli rõõm näha, et tänapäeva lapsed pole rahvakombeid ära põlanud, sest õhtupimeduses liikus kadrisante päris palju ringi.

Paides Pärnu tänaval kohtusime kolme kadrisandiga, kes olid jõudnud läbi põigata juba mitmest majast. Kadrisant Karmely Eliis ütles, et pererahvas on kõikjal lahke olnud ning neil on juba palju komme kottidesse kogunenud.

Ettevalmistusi kadrilaupäevaks alustas ta oma sõbrannadega mõned päevad varem. Nad tuletasid meelde kadrilaulu, otsisid mõistatusi ning lugesid luuletusi. Kõige enam elevust tekitas tüdrukutele riiete otsimine, sest ega valgeid rõivaid ole varnast võtta ning pealekauba pidi kadrid ikka ilusad välja nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles