Türi vabatahtlikud kutsuvad inimesi arutelule

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestimine Türi koolireformi vastu
Protestimine Türi koolireformi vastu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vabatahtliku liikumise liige ja esindaja Rene Luik andis teada, et juba järgmisel neljapäeval leiab Türil aset põhikooli uue hoone ehituse teemaline arutelu, kus erinevad huvirühmad saavad oma arvamuse välja öelda.

Luik nentis, et vabatlike missioon on teha Türi kogukonna heaks parimaid võimalikke otsuseid. «Täna me aga ei ole rahul planeeritud uue põhikooli hoone ehitusega, sest see ei vasta meie ootustele ja nõudmistele. Lisaks on ebamugav õpetajatele ning kõige selle juures kannatavad lõpuks ju lapsed,» teatas ta.

Luik sõnas, et nad vajavad  sel teemal toetajaid ja argumenteerijaid, keda oodatakse 29. novembril kell 18 Türi ühisgümnaasiumis toimuvale arutelule. Sellega seoses esitasid nad türilastele pöördumise.

PÖÖRDUMINE

Lugupeetud lapsevanemad, õpetajad, õpilaste esindajad, õpilased ja kõik kodanikud, kellele läheb korda hariduse käekäik täna ja tulevikus Türi vallas.

29. Novembril 2018 kell 18.00 toimub Türi Ühisgümnaasiumi õppehoones arutelu uue Põhikooli hoone ehituse, selle sisu ja üldise hariduselu käekäigu kohta. Täna rajatav põhikooli hoone projekt on esialgse planeeringu osas läbinud suuri ja sisulisi muudatusi, mis vajavad uusi analüüse. Lisaks kaasneb põhikooli ehitusega lähipiirkondade koolide klassitasemete vähendamine ja sulgemine. Suured hooned jäävad tühjaks ning ei ilmesta linnapilti ja vajavad uusi lahendusi edaspidiseks.

Kõik tähtsad teemad vajavad läbirääkimisi ja uut tähelepanu. Kui tunnete, et need küsimused vajavad vastuseid ja läheb korda kogukonna üldine heaolu, siis olete oodatud osalema ja oma arvamust avaldama. Mida rohkem arvamusi, seda suurem arutelu ning leiame tänastele olukordadele parimad lahendused. Aeg on endast kodanikuna vallas teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles