Nurme kool võõrustas tähtsaid külalisi Euroopast

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Veve Kallasaru

Nurme kool osaleb koos koolidega Rumeeniast, Horvaatiast ja Itaaliast  koolidevahelises strateegilise koostööprojektis "Journies Outline Youth".

 

Nurme kooli õpetaja Veve Kallasaru andis teada, et kolmas  projektikohtumine toimus Eestis, eestvedajaks Nurme kool, kes pani kokku kõikide osalejate jaoks sündmusterohke nädala.

Pühapäeva õhtuks olid saabunud kohale kõik partnerid ning õhtul korraldati õhtusöök ja tutvumine Paides. Kohtumine oli meeleolukas ning tunda oli suuri ootusi ja ärevust alanud nädala suhtes. Esmaspäeva hommikul võeti külalised vastu Nurme kooli Paide õppekohas ning õpilaste eestvedamisel tutvustati neile Eestit, Järva valda ja Nurme kooli ning viidi ka majaekskursioonile, et seda kõike oma silmaga vaadata. Õpilased rääkisid erinevatesteestlastele iseloomulikest aspektidest – Eesti loodus, toit, traditsioonid, sümbolid ja koolielust – õppekava, õppekavaväline tegevus ning meie igapäevased traditsioonid. Kõige rohkem üllatas meie külalisi see, et lisaks koolile tegutseb majas veel ka Järvamaa kutsehariduskeskus ja Paide gümnaasium.

Päeva teises osas. külastati Paide linnavalitsust, kus abilinnapea Anneli Tumanski andis ülevaate elust Paide linnas, tutvustas prioriteete ning tulevikuplaane hariduses.

Päeva teises osas. külastati Paide linnavalitsust, kus abilinnapea Anneli Tumanski andis ülevaate elust Paide linnas, tutvustas prioriteete ning tulevikuplaane hariduses.

Külastusele  järgnes külaskäik  Ajakeskusesse Wittenstein, kus külalised said hariva ülevaate Eesti ajaloost. Ajarännak Paides lõppes ühise õhtusöögiga.

Teisipäeval tutvusid külalised Nurme kooli Päinurme õppekohaga. Õpilased said osaleda kunstialases töötoas. Samal ajal vahetasid õpetajad mõtteid eri riikide hindamissüsteemidest. Pärast  kuulasti õpilaste ajaloo ja loodusteemalisi esitlusi ning mängiti ühiselt loodusteemalst Kuldvillakut. Päev lüppes Põltsamaa kunstikooli ja Noortekeskuse külastusega

Kolmapäeva said külalised veeta Tartu Ahhaa teaduskeskuses, kus osaleti erinevates põnevates töötubades ja teadusteatri etendustes.

Neljapäeval toimus väljasõit Valgehobusemäe Suusa -ja Puhkekeskusesse. Õpilased said proovida discgolfi ja suvetuubitamist. Õpetaljatel oli aga väga töine päev, kus arutati peamiselt projekti detaile ning aruandlust ja tingimusi, mis on projekti õnnestumise juures olulise kaaluga.  Lisaks pandi paika kõik tegevused selleks õppeaastaks. Õhtupoolik veedeti koos lauldes,tantsides ja mängides.

Reedel toimusid viimased projektikoosolekud, kus  külalistele jagati kätte sertifikaadid, peeti kõnesid ning söödi kaasatoodud maiustusi.

Uuued kohtumised ootavad ees juba kevadel Horvaatias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles